tiistai 13. marraskuuta 2012

Grand View Garden ja ZhuJiaJiao -vesikaupunki

Teimme viime lauantaina retken Shanghain laitamilla, QingPussa sijaitsevaan Grand View Gardeniin ja 1700 vuotta vanhaan ZhuJiaJiaon vesikaupunkiin.

Aloitimme retkemme puistosta. Ajomatka LuJiaZuista kesti noin tunnin verran ja saavuimme puiston mahtipontiselle portille.


Grand View Garden
Yangshe Lu
Jinze town, QingPu district
Shanghai

Liput puistoon maksavat 60 RMB. Sisäänkäynnin luona siintää myös pagodi eli temppelitorni.
 
 
Suzhoun Nöyrän virkamiehen puistoon ja Yu Yuan Gardeniin verrattuna tämä vaikuttaa isolta puistolta. En ole varma johtuuko tunne siitä, että tämä puisto on rakenteeltaan avoimempi eikä niin intiimi kuin edellä mainitut. Käytävät ovat leveitä ja näkymä antaa melko pitkälle. Ja mikä ihaninta, täällä ei ollut juuri lainkaan ihmisiä! Liekö kylmä puhuri karkottanut vierailijat vai jospa täältä löytyisi joku puisto, jossa saisi nauttia omasta rauhasta ilman valokuvaavia kiinalaisia...


Olemme pohtineet, miten täällä käy lehtipuiden: kuinka moni pudottaa lehdet? Osa näyttää ainakin pudottavan niitä parhaillaan. Palmut kai eivät sentään pudota lehviään... eiväthän?



Puistossa oli isoja lampia, jotka ovat aivan täynnä muistoja lootuksen kukkien sesongista. Tänne on kertakaikkiaan pakko tulla keväällä katsomaan, kun nämä miljoonat lootukset puhkeavat kukkaan.


Vesiaiheet ja sillat kuuluvat oleellisena osana kiinalaiseen puutarhaan. Tässä sillassa oli kiinalainen katos.



Kiinalaiset puistot ovat täynnä yksityiskohtia. Siksi niistä löytää joka kerta jotain uutta. Tässäkin kattoparrussa oli taidokkaat kiviveistokset.




Puistossa oli paljon näitä lyhtyjä, joita mm Suzhoussakin olen nähnyt. Kun lyhdyt syttyvät, puisto saa varmasti taas uudenlaisen tunnelman.



Tämä tuulessa liehuvan lyhdyn on vanginnut muistikortille mieheni. Alkaa hänkin ymmärtää, minkälaisista kuvista minä tykkään.


 
Puiston jälkeen hyppäsimme autoon ja ajoimme ZhuJiaJiaon vesikaupunkiin. Se sijaitsee lyhyen matkan päässä puistosta, joten nämä kohteet on helppo yhdistää samaan käyntikertaan.


Tämä on kolmas vesikaupunki, jossa olemme nyt käyneet (Xitang, ZhouZhuang). Tämä oli ehkä vaisumpi kokemus. En tiedä, johtuiko se siitä, että olemme nähneet näitä jo aikaisemmin, vai oliko tämä vaisumpi. Täällä oli vähemmän kanavia ja siltoja kuin esimerkiksi Xitangissa. Ja tunnelma ZhouZhuangissa oli jotenkin satumainen. Täällä emme odottaneet illan hämärtymistä ja lyhtyjen syttymistä, sillä ilma oli todella kylmä.


Kyllä täälläkin oli kuitenkin tunnelmallisia kujia ja kojuja. Tämä ihana mummeli (joka antoi luvan kuvata itseään) teki kauniita kirjailuja käsin. Myynnissä oli pääosin koneella kirjottuja töitä, mutta myös jotain mummelin itsensä tekemiä.



Laskeva aurinko loi säteitään kauniisti talojen ylle. Kunpa ilma olisi ollut lämpimämpi ja olisimme tarenneet odottaa auringonlaskuun saakka.




Fangshen-silta on iso silta ja sieltä on hyvät näkymät vesikaupungin ylle.






Sitten kylmä vei voiton ja siirryimme autoon lämmittelemään. Kotimatka kestikin reilu 1.5 tuntia, sillä sunnuntai-iltana Shanghaihin palaajia oli paljon liikenteessä ja tiet ruuhkautuivat.

3 kommenttia:

  1. Kyllä te näette niin ihania paikkoja. Ihana pagodi, jokia, taloja ym ym. Varmaankin vieraannekin nauttivat nähtävyyksistä.

    VastaaPoista
  2. Moi,

    Superkiitokset tästä! Mistä sä löydätkin kaikki nämä paikat :) Sain nimittäin vinkin tästä meidän lähellä sijaitsevasta vesikaupungista viime lauantaina ja piti alkaa selvittää, että missä ihmeessä se sijaitsee tarkalleen, mutta tässähän se tuli!

    Meillä vaihtui kuljettaja, joka vaikuttaa hieman, hmmm...innokkaammalta ja aloitteellisemmalta kuin edeltäjänsä, joka lähinnä ajoi sinne mihin käskettiin, eli ehkä mekin alamme päästä hieman paremmin kiinni näihin paikallisiin aarteisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, kiitos kommentista :)
      Marita, eipä kestä, kiva jos näistä on jotain hyötyäkin :)
      Jos menette kaupunkia katsomaan, on varmaan järkevää käväistä tuossa puistossakin, jos vaan rauhallinen puisto kiinnostaa...

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.