sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Century Park

Aamu valkeni tänään kirkkaana ja aurinkoisena. Niinpä alkuperäinen suunnitelma lähteä teettämään S:lle paitoja Lujia Bang Lulle vaihdettiin lennossa. Uutena määränpäänä oli Shanghain suurin puisto Century Park, joka sijaitsee täällä Pudongissa Century Avenuen tuntumassa. Vieressä on myös Science and Technology Museum, jonne olemme suunnitelleet menevämme jonain sateisena päivänä.

Century Park
中国上海锦绣路1001弄
JinXiu Rd. 1001, Shanghai
 
Compoundiltamme on lyhyt ajomatka puistoon. Sinne pääsee hyvin myös metrolla (Line 2) jäämällä pois Century Parkin asemalla.
 
 
Sisäänpääsy on 10 RMB/hlö. Alle 130 cm:ltä tuota maksua ei peritä.
 
Alue on tosi laaja ja puistosta löytyy iso "järvi". Järven ympäri pääsee kävellen tai voi vuokrata tandem- tai perhepyöriä. Itse järvellä voi ajella polkuveneillä. Me tyydyimme jalkapatikkaan.
 
Lujiazuin "Pullonavaaja"  siintää taustalla.
 
Sinänsä puistossa ei ole mitään ihmeellistä, eikä sinne kannata mennä lyhyen turistimatkan aikana. Shanghaissa asuvalle se kuitenkin tarjoaa mukavan levähdyksen kaupungin vilinästä. Vaikka täälläkin on toki paljon kiinalaisia, alue on sen verran laaja, että ahtauden tunnetta ei ainakaan tänään tullut.

 
 
Alueella on leveitä kulkuväyliä ja pienempiä polkuja. Isoilta väyliltä voi poiketa sivuun ja löytää itselleen suojaisan paikan levähtää. Kiinalaiset myös pystyttivät alueelle telttoja, joiden suojissa päiväänsä viettivät.
 


 
 
Lapset tykkäsivät kiipeillä pienillä kallioilla, joissa kylttien mukaan kiipeily on kielletty. Ei sitä kieltoa kukaan noudattanut tai valvonut...
 

 
 
Alueella on muutamia kiinalaisia ruokakojuja ja ainakin yksi ravintola, josta saa pizzaa, hodareita ja hampurilaisia sekä joitain muita annoksia. Kulinaristin makuhermoja ei tuolla todellakaan kutkuteltu, mutta nälkä saatiin taltutettua. Paikalle kannattaakin pakata oma picnic-kori ja nauttia sitten niistä.
 
 
 
Alueella on myös minihuvipuisto, jossa on ehkä kymmenkunta laitetta. Nopeasti vilkaisemalla olin katsovinani, että laitelippu maksaa n. 10-20 RMB/kpl.
 
Hääparit tulevat kuvauttamaan itsensä puistoon. Näimme päivän aikana ainakin puolentusinaa hääparia keikistelemässä kameran edessä.
 
 
Meillä oli ihan mukava päivä. Kun tuuli humisi lehtipuissa ja laittoi silmät kiinni, pystyi kuvittelemaan olevansa Suomen koivikon alla. Ehkäpä tänne voi tulla potemaan koti-ikävää, jos sellainen pahasti iskee.
Perhosiakin nähtiin paljon.

Pensaat on trimmattu kynsisaksilla...
 
Sillä välin, kun me vietimme päivää puistossa. Kuljettajamme kävi tilaamassa sohvan ja nojatuolit meille. Nimittäin näytenahkapalanen tuli meille aamulla lähetin tuomana. Koska nahka todettiin hyväksi, laitettiin tilaus vetämään. Viimeistään kuukauden päästä meillä on sohva!

2 kommenttia:

  1. Ihan kauniin näköistä tuolla puistossa oli.
    Hyvä, että vihdoin saatte ne sohvat.
    Täällä Suomessakin on ollut kaunis aurinkoinen päivä.

    Terkkuja
    Mumma

    VastaaPoista
  2. Todella rauhallisen oloisen näköinen puisto, ei kun sinne ja silmät kiinni jos koti-ikävä iskee :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.