keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Höttöä ilmassa

Tänään ilma on ollut höttöistä. Aurinkoisesta säästä huolimatta näkyvyys on huono. Ymmärtääkseni täällä ei ilman laatu noin yleisesti ottaen ole mitenkään erityisen huono esim Pekingiin verrattuna, mutta kyllä täälläkin välillä pilvenpiirtäjät katoavat näkyvistä suttuisen ilmanlaadun vuoksi.
 
 
Pieni happihyppely (olkoonkin sitten pienpartikkeleilla terästettynä) täytyi kuitenkin saada ja päätin lähteä F:n kanssa Super Brand Mallille ostoksille.
 
Super Brand Mall
中国上海陆家嘴西路168弄
LuJiaZui West Rd. 168, Shanghai
 
Tästä meiltä pääsee helposti tuohon joen rantaan kävelemään, joten menin sitä kautta. Ranta oli aamutuimaan rauhallinen ja tykkään muutenkin kävellä siellä, sillä alue on puistoa.


 
 
Täällä yleisesti pidetään kadut ja puistot tosi siisteinä. Niin tämäkin joenvarsipuisto. Pensasryhmät leikataan särmikkäästi. Joskus, ennen kuin puutahapartiot ehtivät paikalle, voi nähdä muutaman ylikasvaneen oksan. Silloin mieleni tekisi kovasti napsia niitä puutarhasaksilla... Voisi olla paikallisilla ihmettelemistä, kun kaivaisin Fiskarsit taskusta ja alkaisin hommiin.

 
 
Super Brand Mallilla muistin, että kaupat aukeavat vasta kymmeneltä ja olin paikalla 9:40. Oiva tilaisuus nauttia rauhassa aamiaista! Tai no puolirauhassa, sillä olihan minulla F mukana...
Menimme Element Freshiin, joka löytyy Super Brand Mallin 1-kerroksesta.
 
Element Freshejä on ympäri kaupunkia ja sieltä saa jopa tilata ruokaa kotiin. Valikoima on länsimaalaiseen makuun sopiva. Sieltä saa mm. tosi hyvää jogurttia, smootheja jne. Nyt otin Healthy start -aamiaspakkauksen, joka maksaa 78 RMB.
 
Annokseen kuului tuorepuristettua mehua oman maun mukaan. Minä valitsin appelsiinia.


Lisäksi oli kasvisomeletti, täysjyväpaahtoleipää, sitä ihanaa jogurttia ja hedelmiä. Tätä sitten nautiskelimme F:n kanssa aamiaiseksi.



Aamiaisen jälkeen lähdin hiukan ikkunaostoksille. F nukahtikin kesken kaiken vaunuihin, joten sain tutkailla ihan rauhassa ostoskeskusta. Ihan ikkunaostoksiksi ei sitten tämä reissu jäänyt ja ostin F:lle nextistä söpöt farkkulegginsit.

Super Brand Mallin tokassa kerroksessa on sellainen ihana kenkämaailma, jossa on monen eri valmistajan pieniä kenkäkauppoja. Tigrisson kohdalla yhdet kengät ihan selvästi kutsuivat minua nimeltä ja niin ne saivat muuttaa meille pientä korvausta vastaan ...minun maksamaani korvausta vastaan.


Olin jo lähdössä kotia kohti, kun Ayi soitteli. Hän kyseli, että koska olen tulossa takaisin. Hän oli ymmärtänyt minut jotenkin väärin ja luuli, että laittaa minullekin lounasta. Minua odotellessaan hän ei ollut itse syönyt mitään. Vakuutin puhelimessa, että minulle ei tarvitse laittaa mitään ja että hän voi syödä itse. Kun sitten saavuimme kotiin, Ayi toi minulle heti tölkin cokista ja annoksen kasvisnuudeleita. Eli ei hän vieläkään ymmärtänyt, etten todellakaan nyt tarvitse ruokaa. Pyysin häntä puolittamaan annoksen ja söin sitten pikkuannoksen nuudeleita ihan hyvällä ruokahalulla...

Näihin aikoihin täällä Kiinassa juhlitaan "kuujuhlaa". Ajankohta hiukan vaihtelee täydenkuun mukaan. Kuujuhlaa juhlitaan perheen kesken ja se onkin ns. Public Holiday. Juhlan aikaan on tapana antaa "kuukakkuja" (moon cakes). Tänään saimme S:n yhteistyökumppanilta ensimmäisen paketin. Tähän kohtaa sopii erinomaisen hyvin sanonta: Moni kakku päältä kaunis...


Paketti ja itse kakutkin olivat kauniita, mutta maku ei juurikaan säväyttänyt. Voitaikinan sisällä on erilaisia tahnoja. No, täytynee kuitenkin hankkia niitä Ayille ja kuljettajalle annettavaksi.





Kuujuhlan kunniaksi kouluista on kokonainen viikko vapaata ja loma alkaa puolentoista viikon päästä. Ihan kiva hengähdystauko lapsillekin siis tulossa.

3 kommenttia:

  1. Nätit kengät. Ja kakut tosiaankin näyttivät hyviltä, mutta uskon kyllä, etteivät ne vedä vertoja meidän kakuillemme.
    Aamiainen sen sijaan vaikutti oikein maukkaalta, eikä hintakaan ollut paha.
    äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin hienot kengät. Ja tosi mukavat jaloissa. Täällä monissa kengissä on niin hirveät korot, ettei niillä voi kävellä. Näissä oli juuri sopivat.
      Aamiainen on tosi hyvä. Se jogurtti on ihan taivaallisen hyvää. Ja iso lasi juuri puristettua mehua tietysti maistuu aina.

      Poista
  2. Kiva että lapsillakin on viikon loma. Olet ostanut ihanat kengät, juuri sinun näköiset. Onpa ihana kävellä tuollaisen hyvin hoidetun puiston ja joen rannalla.
    Onpa hyvä että Ayi pitää huolen että syöt, edes vähän. Muutenhan sinä laihtuisit olemattomaksi :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.