sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Yu Yuan ja Kaupunkijumalan temppeli

 
Aamu valkenikin vastoin accuweather-säätiedotusta (yllätys, että accu ei taaskaan ennusta oikein...) aurikoisena. Niinpä sadepäivän varalle suunnittelemamme Science ja Technology park -reissu sai väistyä ja päätimme mennä tutkimaan itse Yu Yuan -gardenin, joka viime viikon Old town -kierroksella jäi väliin.
 
Nappasimme taas lautan tästä kotimme kulmalta ja seilasimme Puxiin. Oli kiva huomata, että osasin helposti reitin kohteeseemme. Kohtahan minusta tulee tottunut Shanghainkulkija!
 

 
 
Heti markkinakadun jälkeen, aivan YuYuan basaarien vieressä Fangbang Lun varrella on kaupunkijumalan temppeli. Sekin jäi meiltä viimeksi näkemättä, joten päätimme käydä tutkimassa sen nyt.  
 
Porteilla saimme minuutin kokeiluhoidon "jotain perinteistä vaivojen kadotushoitoa". Perimmäinen funktio tälle huiskimisella jäi kuitenkin arvoitukseksi ja päätin pitäytyä tavanomaisemmissa öljyhierontahoidoissa...
 
 
 
Kaupunkijumalan temppeli on rakennettu tähän paikkaan Ming Dynastian aikaan (1368-1644), joskin ensimmäinen ja sittemmin tuhoutunut kaupunkijumalan temppeli perustettiin jo Song-dynastian aikaan (960 - 1279). Kaupunkijumala on taolainen jumalhahmo Qin Yubo. Lisäksi alueella on muitakin jumalia, kuten God of Wealth ja God of Literacy.
 
Ihmiset kävivät palvomassa näitä jumalia.

 
 
 
Jumalille jätettiin uhrilahjoja...
 

 
 
...sekä poltettiin suitsukkeita niin, että koko alue oli aivan savuinen ja nokipalasia lenteli ympäriinsä.
 
 
 
Kun pysähtyy hetkeksi katsomaan, näkee kuika pikkutarkkoja mm. kaikki puukaiverrukset ovat.
 
 
 
Seuraavana kohteena oli Yun puutarha (Yu Yuan), joka sijaitsee basaarialueen ytimessä ja sinne pääsee "yhdeksän siksakin siltaa" pitkin. Tosin sillan voi kiertääkin, jos tungos tuntuu liian kovalta. Yhdeksän siksakin siltaa eivät paholaiset pääse mutkien takia kulkemaan (eikä tungoksen takia tavallinen kuolevainenkaan aina), joten viereinen teehuone on suojassa näiltä vihulaisilta. Sillalta karppeja syöttävä pääsee kuulemma Buddhan suosioon. Me emme tällä kertaa kuitenkaan pyrkineet statuksen nostoon hänen silmissään ja kiersimme sillan tungokseen vedoten.
 
Puutarha on klassinen kiinalainen puutarha ja se on rakennettu 1500-luvulla. Vaikka puutarha on varsinkin kesäviikonloppuisin tosi kansoitettu, löytää sieltä rauhoittumispaikkojakin. Puutarhassa kannattaa kyllä pysähdellä katsomaan kaikkia hienoja yksityiskohtia, jotka taidokkaat käsityöläiset ovat puutarhan 18-vuotisen rakennusajan aikana paikalle loihtineet.
 


 
 
Puutarha on yllättävän iso ja sokkeloinen ja minulta ainakin katosi suuntavaisto täydellisesti. Jouduimme etsimään aikamme ulospääsyä, mutta lopulta sekin sitten löytyi.
 




 
 
Kuuman päivän kruunasi Häagen-Dazs -jäätelöt. Täällä Shanghaissa näitä on useampia ja tämä, jossa nyt käytiin, sijaitsee ihan Yu Yuan -basaarien vieressä Fangbang Lulla.
 

 
 
Jäätelöiden jälkeen suunnattiinkin takaisin Pudongin puolelle.
 
Sitä on tultu vähän shoppailtua...

Tuolla laatikkojen alla on mopo!
 
 
Koska oli ihanan lämmin päivä, siirryimme compoundimme omalle beachille uimaan. Beachilta palasimme juuri parahiksi katsomaan seuraavaa näytöstä:
 
Miehet valmistautuvat koitokseen

Yläkerroksissa työskennellään jo (ja kerroksia on yli 60!!!).
Köysi varoittaa siitä, että kohta tapahtuu jotain

Jalat näkyvät jo.

Hujaus vaan ja ikkuna on pesty.
Pesijä pitää ikkunasta kiinni imukupilla.
 
 
Minä kävin vielä iltaselle uuden Shanghai-ystäväni kanssa hieronnassa parantelemassa juuri alkavaa niskajumiani. Ostin paikkaan valmiiksi ladatun kortin, jolla hoidoista saa 25 % alennusta. Niinpä tunnin kokovartalo öljyhieronta maksoi vain 148 RMB. Tunnin jalkahieronta maksaa 88 RMB. Eli suomalaisittan varsin edullista.
Paikassa on miellyttävä tunnelma ja se on siisti. Uskallan siis suositella sitä kyllä! Itse olen käyttänyt tätä Pudongin Pucheng Lulla olevaa liikettä, mutta nettisivuilta löytää muidenkin liikkeiden osoitteet.
 
中国上海浦城路708弄 (靠近潍坊路)
No.708 Pucheng Road (near West Weifang Road). 
 

Nyt maistuu varmasti uni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.