tiistai 18. syyskuuta 2012

Valoja, ääniä ja hajuja

Kiinassa tunnutaan rakastavan vilkkuvaloja ja metakkaa. Ainakin siltä se tällaisesta suomalais"tytöstä" tuntuu.
 
Lasten leluista lähtee lähes poikkeuksetta joku ääni. Ja nyt ei ole kyseessä mikään pieni piippaus tai hurina. F:n nukkekin laulaa "London Bridge is Falling down" sen verran kantavalla äänellä, että aion tehdä nukelle lääketieteellisen operaation: sonusectomian. Tätä varten nuken vatsa on avattava, mutta onneksi nukella on tarroin varustettu luukku, josta tämä sonus-elin lähtee ilman suurempaa väkivaltaa...
 
Joella ajavat laivat on varustettu vilkkuvin valoin Las Vegas -tyyliin. Tai voisi jopa sanoa Las Vegasin kalpenevan. Taitavat olla kiinalainen keksintö ne vilkkuvat, kamalat valoköydet, joita Suomen jouluunkin yritetään myydä.
 
Hajusteita löytyy myös monenlaisia. Ne ostamani vaaleanpunaiset kosteudenpoistajarakeet mm. haisevat niin voimakkaasti, että olen kahden vaiheilla, joudunko heittämään ne pois.

Terveyssiteistä minua jo varoitettiinkiin, että niissä on hajustetta. Silti mentholin tuoksu hiljan kokeilemassani tuotteessa yllätti. Olikin sitten varsin raikas tunne joo... voitte varmaan kuvitella. Onneksi otin Suomesta terveyssiteitä paljon mukaan, joten voin rauhassa yrittää etsiä näitä ilman mentholin tuoksua ja tunnetta...

No kyllähän se paketin päälläkin lupailee, että nämä siteet omaavat raikkaan, viilentävän efektin...
 
 
Toisaalta kukkamarkkinoilla tuoksuu ihanan huumaavasti lempikukkani, liljat. Katukeittiöiden lihavartaiden tuoksu houkuttelee melkein maistamaan (ainakin vielä tuo on melkein...). Toisaalta osa joella seilaavista laivoista on valaistu kauniisti. Ja tykkään kovin Lujiazuin valaistuista pilvenpiirtäjistä. Unohdun välillä vaan katselemaan ikkunasta näkyviä valoja. Toisaalt ne laivojen sumutorvet kovasta äänestään huolimatta luovat jotenkin mukavan tunnelman.
 
Miten se sanonta menee: Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin!

2 kommenttia:

  1. Ehditpäs juuri laittamaan tuon loppukommentin jonka minä ajattelin, ei niin huonoa jne.
    Kiinalaiset haluavat valoa ja välkettä varmaankin meidän makuun vähän liiaksikin. Puhumattakaan siteiden tuoksu Yök :( Siellä ei tarvii TV:tä katsoa kun on noin upeat näköalat kuin teillä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi: No vielä se tuoksu, mutta se tunne oli jo liikaa ;)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.