sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Viikonloppupuuhia

Tänään oli kiva, kun oli koko perhe koossa viikonlopun kunniaksi. Aamulla tosin lähdimme ensimmäiselle suomikoulukäynnille. Lapset protestoivat koulua vastaan, mutta muutin nimen suomikerhoksi ja itse asiassa lapsilla oli ollutkin ihan mukavaa. Molemmille lapsille oli samanikäisiä kavereita, vaikka tämä Pudongin puolen suomikoulu onkin pienempi kuin Puxin WISS:ssä toimiva.
 
Suomikoululla toimii myös suomikauppa. Tosin vielä ei tarvittu täydennystä, mutta jatkossa varmasti.
 

Minä kävin tutkimassa Macalline-huonekalutavaratalon tarjontaa muun perheen ollessa Suomikoululla. Sohvahan nyt on akuutein tarve, joten keskityimme niiden tutkimiseen. Kuljettajamme toimi oivana apurina englanninkielentaidottomien myyjien kanssa ja kiinalaisena saa myös paremmat alennukset. Mitään en kylläkään vielä ostanut.

No. 1555,Wenshui Road, Baoshan District.
地址:宝山区汶水路1555号

Ajomatkalla näkyi tällainen. Terveisiä Papalle!

Iltapäivällä meillä oli treffit parin compoundimme suomalaisperheen kanssa. Varsinkin A:lle oli kovasti mukavaa tyttöseuraa. Ja tietysti meille vanhemmille mukavaa jutteluseuraa.
Kävimme mm. compoundimme joutsenlammella, jonka ympärillä on paljon tilaa leikkiä ja juosta. Ja patsasjoutsenten lisäksi lammessa uiskentelee ihan oikeita joutsenia.

 
Lapset leikkivät myös patsaspuistossa.

 
Huomatkaa puiden juurille asetellut kivet!

Compoundilla mutkittelee monenlaisia polkuja ja kivoja reittejä kävellä. Lapsilla on paljon tilaa seikkailla.
 
 
J kävi S:n kanssa myös pensaslabyrintissä juoksentelemassa.
 
Uimarannalla oli muitakin suomalaisia ja kaikilla mukavaa seuraa.

Kotiin mennessä halusin kuvata tämän compoundimme naapurin. Muistuttakoon se siitä, että itsellä on asiat ihan kivasti!

Täällähän ilma on tosi kosteaa ja mm. kaappeja neuvotaan pidettävän toisinaan avoinna, jotteivat vaatteet homehdu. Mentoriltani sain hyvän vinkin tällaisista kosteudenpoistajarakeista, joita laitoinkin tänään vaatekaappeihimme. Kuvassa on aloituspakkaukset sekä pussukka, jossa on raepusseja ilman koteloa.
 
 
Illalla kävin ihanassa rentouttavassa jalkahieronnassa hyvässä seurassa tässä aivan compoundimme vieressä. Oli mukava jutustella naapureiden kanssa ja nauttia samalla hyvästä hieronnasta. Hintakaan ei päätä huimannut. Hoito kesti varmaan tunnin ellei enemmänkin ja maksoi n. 90 RMB. Nyt jalat on ihanan pehmeät ja olen valmis untenmaille.


5 kommenttia:

  1. Todella ihanan näköinen compound teillä!

    Meille tulee kohta Aiy ehdokas haastatteluun ja jos on ok, aloittaa jo huomenna :) Samat tunnit on hakusessa meillä + lauantaisin 3 h. Arkisin on ehkä vähän liikaa, mutta kuulin, että tuntien pidentäminen ensin sovitusta voi olla hankalaa!

    Minäkin olen ostanut noita kosteudenpoistajia, keittiön laatikot haisivat lopulta sittenkin inhottavalle ja setti kosteudenpoistaja ja vahva sitruunantuoksuinen ilmanraikastaja poistivat ongelman!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita kommentista! Kyllä minä kovasti tykkään tästä meidän compoundista. Mutta on teilläkin kyllä hieno alue!
      Toivottavasti Ayisi on hyvä. Meilläkin Wen aloittaa huomenna.

      Poista
  2. Upea compoundi, siis jo olisikin ihme jos ette viihtyisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, kyllä tämä vaikuttaa mukavalta. Enkä ole edes ehtinyt tätäkään vielä läpikotaisin tutkia.

      Poista
  3. Aloitin blogisi lukemisen täällä koti-Suomessa. Paljon hyödyllisiä neuvoja saankin! Meidän perhe muuttaa Kiinaan Hangzhoun kaupunkiin kesällä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.