sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Huonekalukaupoilla

Meillähän ei edelleenkään ole sohvaa. Siirrämme toisinaan ruokapöydän tuolit riviin ja leikimme, että meillä on sohva. Nyt tämä leikki kuitenkin alkaa jo riittää ja päätimme (LUE: minä päätin), että asialle on tehtävä jotain (LUE: tehtävä nyt ihan heti jotain). Niinpä kokosimme pesueemme ja vienosti tiedustelimme kuskiltamme, josko hän olisi käytettävissämme sunnuntaista huolimatta. Ja olihan hän!
 
Kiinalaiset huonekalukaupat tuli jo nähtyä aikaisemmin. Eikä Macalline-kaupastakaan oikein löytynyt ihan nappisohvaa, joten päätimme vaihtaa taktiikkaa: kohteena mittatilaustyönä huonekaluja valmistavat firmat J4KID (J4FURNITURE) ja StudioFH.

Ensin kohteena oli J4KID. Heillä on kaksi Showroomia, toinen Pudongissa ja toinen Puxissa. Me menimme tuohon Pudongin näyttelyyn, sillä se on meitä lähempänä.

J4KID, J4FURNITURE
PUXI Showroom:
中国上海哈密路444号
Unit 2 Hamiroad 444,  200336 Shanghai

Open Mon - Sun  9AM - 6PM

PUDONG Showroom:
中国上海金穗路1501号
3F, 1501 Jinsui rd.,   200336 SHANGHAI
Open Mon-Sun 10AM-5PM

Paikka on teollisuusalueella eikä sinne kyllä eksy vahingossa. Rakennus ja portaat kolmanteen kerrokseen vaikuttavat epäilyttäviltä, mutta perille saavuttaessa avautuukin tilava ja siisti näyttelytila. Tutkiskelimme katalogeja ja valmiita malleja (joiden seasta löytyy erehdyttävästi Eamesia, le Corbusieria ja Eero Aarnionkin tuotantoa muistuttavaa designia... hassu sattuma ;) ). Päädyimme pyytämään eräästä sohvasta ja nojatuolista tarjoukset sekä puhtaan valkoisella nahalla että harmaalla kankaalla.

Esittelytilassa oli myös todella ihania lasten "design"-kalusteita, joiden hinta ei ole kova. Niitä täältä varmasti kannattaa hankkia Suomeen mukaan.

Seuraavana kohteena oli Puxissa sijaitseva StudioFH. Mutta koska se aukesi sunnuntaina vasta klo 14, päätimme käydä ensin Xintiandissa syömässä. Xintiandi on 2001 avattu ostos- ja ravintola-alue, joka syntyi 30-luvulla rakennetun, ränsistymään päässeen shikumen-taloryhmän "remontin" myötä. Shikumen talot ovat shanghailaista rakennusperinnettä, joka yhdistää länttä ja itää.




Alue on kaunis näin päivälläkin ihanine pienine kujineen, suihkulähteineen ja terassiravintoloineen. Illalla varmasti se näyttää vielä hienommalta, kun kaikki alueen valot sytytetään. Ja ravintoloita on runsain mitoin erilaisia.

Tässä linkki Smartshanghain listaukseen Xintiandin ravintoloista.

Kun oli nautittu hengen ja ruumiin ravinnosta, lähdimme jatkamaan sisustusprojektiamme StudioFH:n.

StudioFH
华山路1520弄121号, 近幸福路
121, Lane 1520 Huashan Lu, near Xingfu Lu
Phone 6280 2388
 

Tämäkin sijaitsee siten, että sitä saattaa olla vaikea havaita. Kaupan edessä parveili valtava määrä kiinalaisia ja ajattelimme ensin tulleemme väärään paikkaan. Näytimme ilmeisesti eksyneiltä ja länsimaalaisilta (yllätys), sillä pian meille alkoi viittoa mies, joka pyytämättä osasi ohjata meidät kauppaan, joka sijaitsee rakennuksen neljännessä kerroksessa. Ja heti tiesimme tulleemme oikeaan paikkaan. Myös täällä tuotteet muistuttavat erehdyttävästi eurooppalaisia design-tuotteita...

 
Jätimme tännekin tarjouspyynnön valkoisesta nahkasohvasta ja nojatuolista sekä myös valaisimesta. Voi sitten vertailla hintoja. Kummankin paikan kunniaksi on sanottava, että näissä osataan erinomaista englantia. Oli virkistävää, ettei tarvinnut tällä kertaa elehtiä, viittoilla, piirtää ja puhua yksinkertaistettua englantia...
Kukkalähetti StudioFH:n edessä.
 

Nyt odottelen tarjouksia ensi viikon alkuun. Jännä nähdä millaisen hinnan näistä joutuu maksamaan.
 
Lupasin myös kertoa teille miltä Nancy's bakeryn ruisleipä maistui. Se oli hyvää ja ihan oikean makuista. Kyllä tällä jo hiukan Suomi-ikävää saa taltutettua.

 begin_of_the_skype_highlightingAINEN JJkjsssk
 
JätimJend_of_the_skype_highl

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista sitten kuulla minkähintaisia siellä on teetetyt sohvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, Eilen tuli yksi tarjous. Nahkasohvasta pyytävät lähes 2500 € eli todella paljon. Taitaa olla aikamoinen länkkärilisä (=hinta joka annetaan länsimaalaisille).

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.