maanantai 17. syyskuuta 2012

Wulumuqi Lu

S on Pekingissä, joten minun oli vietävä aamulla lapset kouluun. Ja koska olin kerran jo herännyt ja valmiiksi autossa, päätin vientireissun jälkeen lähteä Wulumuqi Lulle Puxiin. Kadussa sinänsä ei ole mitään ihmeellistä. Samanlainen vilkas pikkukatu kuin muutkin. Paitsi, että täällä oleilee legendaarinen Avocado Lady
 
Avocado Lady
中国上海乌鲁木齐中路274弄 (靠近五原路)
WuLuMuQi Central Rd. 274, Shanghai  (Near WuYuan Rd.)



 
 
Avocado lady pitää pientä vihanneskauppaa, jossa käy koko ajan kova kuhina. Paikka on expatien suosiossa ja tieto hänestä kulkee expatilta toiselle. Hänen kauppansa on listattu niin Shanghainsuomalaisten sivuilla kuin muillakin expat-sivustoilla.
 
 
 
Hänen kauppansa ei ensisilmäyksellä eroa muista vastaavista. Paitsi, että täällä on asiakkaana niin paikallisia kuin expatejakin ja väkeä on paljon pikkuruisessa liikkeessä. Salaisuus piilee siinä, että Avocado ladylta saa kaikenlaisia expatien himoamia tuotteita, joista City Shopissa saa maksaa omaisuuden. Jos jotain ei ole, Avocado lady voi sen tilata. Autonkuljettaja yritti ystävällisesti sanoa minulle, että kyllä Pudongistakin saa vihanneksia... Ajatteli varmaan, että olen kaheli, kun ajelen ruuhka-aikaan 45 min vihanneskauppaan, kun niitä on omalla kadullamme kävelyetäisyydellä. Mutta tämä ei olekaan mikä tahansa vihanneskauppa, yritin vakuuttaa.
 
 
Minulla ei ollut mitään erityistä, mitä tarvitsen, mutta halusin siis käydä katsomassa tämän legendaarisen paikan. Vihannekset näyttivät tosi hyvälaatuisilta ja niitä napsinkin matkaan. Ostin myös varsin edullisesti cashew-pähkinöitä ja pinjan siemeniä. Kaipaan kovasti tuoretta salaattia ja sinne lisään mielelläni siemeniä ja pähkinöitä.
 
Avocado Ladylla on myös muita lempinimiä sen mukaan, mitä kukakin on häneltä saanut. Arugula Lady jne. Avocadoja ja rucolaa saa nykyisin muualtakin, mutta täällä ne ovat edullisempia. Lisäksi hänellä on ihania yrttejä, juustoa, öljyjä, hilloja...
 
Autonkuljettajan kanssa olin sopinut, että soitan hänet hakemaan haluamastani risteyksestä, kunhan ensin hiukan kävelen Wulumuqi Lulla. Niinpä Avocado Ladyltä lähdin hetkeksi kävelemään katua pitkin ja fiilistelemään tunnelmaa.
 


 
 
Hyvin läheltä löytyi Shanghai Lollipopin myymälä. Kyseessä on lastentarvikeliike, jossa myydään mm. turvaistuimia, rattaita, sänkyjä, pulloja, nokkamukeja ja paljon muuta. Nyt en tarvinnut sieltä mitään, mutta oli ihan kiva pistäytyä katsomaan tarjontaa.
 

 
 
Shanghai Lollipop
PUXI:
No.86 Wulumuqi Zhong Rd. (near Anfu Rd.) p: +86 (0)21 5403 2582 begin_of_the_skype_highlightingend_of_the_skype_highlighting
徐汇区乌鲁木齐中路86号(近安福路)200031
09:00 - 21:00hrs

No.3211 Hongmei Rd., Suite 606 (near Yanan Rd.) p: +86 (0)21 6406 8220 begin_of_the_skype_highlighting8220 end_of_the_skype_highlighting
闵行区虹梅路3211号606室(近延安路)201103
09:00 - 18:00hrs


PUDONG:
Shop L209b, Kerry Parkside 1378 Huamu Rd. (near Fangdian Rd.) p: +86 (0)21 5043 2161 begin_of_the_skype_highlighting INEN
浦东新区花木路1378号浦东嘉里城L209b店(近芳甸路)201204
10:00 - 22:00hrs

No.566 Biyun Rd. (in Jinqiao near Yunshan Rd.) p: +86 (0)21 6105 9581 begin_of_the_skype_highlighting ILMAINEN
浦东新区碧云路566号(金桥靠近云山路)201206
09:00 - 18:00hrs


Wulumuqi Lun varrella on myös iso sairaala. Autonkuljettajan mukaan hyvä sellainen. Väkeä ainakin oli paljon, sillä tööttäilyn määrä oli korvia huumaava ja risteykset aivan tukossa. Taisin tavata kirurginkin tauolla... en ole ihan varma haluanko tämän miehen leikkauspöydälle... Saattaa tietysti olla, että hän olikin mies läheisestä lihakaupasta.
 
 
 
Koska F:n ruoka-aika alkoi lähestyä, oli meidän jätettävä tämä tutkailu tällä kertaa tähän. Päätin kuitenkin kävellä sellaiseen kadunkulmaan, jonka kadun nimen osaan varmasti lausua... Wulumuqi on jo sen verran hankala, että jos on toinenkin vaikea nimi lausuttava, emme ehkä olisi koskaan löytäneet toisiamme. Niinpä päädyin Huashan Lun kulmaukseen.
 
F ehtikin jo nukahtaa paluumatkalla ja nyt on sitten rytmit hiukan sekaisin. Tässä pitäisi olla päiväunilla...
 


3 kommenttia:

  1. Me tulimme juuri Tallinnasta, kävin näyttämässä 3v vanhojamnimplanttejani L. Vahtralle. Kaikkim oli ok. Oli ihanan lämmin sää siellä, meillä sataa nyt kaatamalla vettä ja huomiseksi luvattu myrskyä.
    Oli taas mukava lukea sinun kuulumisiasi. Suukkoja Sisi

    VastaaPoista
  2. Sisi, ja nyt oli varmaan kyse hammasimplanteista ;) Nimittäin juuri ennen kuin luin sinun kommenttisi, luin ylen sivuilta, että virossa laitetuissa RINTAimplanteissa on ollut ongelmia ;) Täällä itsekseni hymyilin.

    VastaaPoista
  3. Kyllä oli kyseessä hammasimplantit, muuten olen onneksi ihan luomu :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.