lauantai 15. syyskuuta 2012

Lonely Planetin Old Town väärin päin

Lauantai aamu alkoi suomikoululla. Sillä välin kun lapset opiskelivat kaksoiskonsonantteja hyvässä seurassa, me isot ja pienin kävimme  pikaisella Puxi-reissulla isossa Macallinessa, jonka osoitteenkin luulen nyt saaneeni oikein.
 
Macalline
中国上海真北路1208弄
1208 Zhen Bei Lu
 
Menimme tekemään VIMAan alustavan sohva- ja nojatuolitilauksen. Kunhan saan nahkanäytteen kotiin, teen lopullisen tilauksen. Ja sitten kuukauden päästä meillä on toivottavasti sohva ja tuolit olohuoneessa...

(Päivitys 15.12.2012: Myöhemmän kokemuksen perusteella en missään nimessä voi suositella Vima-liikettä)
 
Kotimatkalla koulusta jouduttiin todistamaan mopon ja auton kolaria. Totuttuun tapaan käskin kuskia pysäyttämään onnettomuuspaikalle ja menin kysymään loukkaantuneen mopokuskin vointia. Hyvin pian tajusin, ettei meillä taaskaan ole yhteistä kieltä. Kuskin tulkkauksella sain sentään jotain kysyttyä potilaalta. Kun vammat vaikuttivat olevan raajoissa, eikä mitään massiivista näyttänyt olevan, totesin, etten pysty auttamaan ja lähdimme paikalta. Tosin hiukan turhautuneena siitä, että en pysty kommunikoimaan! Ja kuljettallekin on liian vaikea kääntää anatomisia ja lääketieteellisiä termejä...
 
Iltapäivällä päätimme lähteä hiukan tutkimaan kävellen uutta kotikaupunkiamme. Tästä ihan meidän nurkaltamme lähtee lautta Puxiin.
 
Lautta
中国上海复兴东路 (靠近滨江大道)
FuXing East Rd. Shanghai  (Near BingJiang Ave.)
 
Lauttamaksu on huimat 2 RMB/aikuinen. J luettiin aikuiseksi (140 cm:nä hän tietysti on kutakuinkin kiinalaisen aikuisen mittainen). Lauttoja kulkee n. 15 min välein ja matka kestää muutaman minuutin. Tosi kätevä ja nopea tapa ylittää joki.



A ja J kannella katse kohti Puxia.
Meidän compoundimme joelta käsin!

LuJiaZui/Pudong joelta käsin.

Puxin puolelle saavuttuamme huomasimme olevamme hyvin lähellä Lonely Planetin Old Town -kävelykierroken loppupäätä. Päätimme lähteä kävelemään sen lopusta alkuun.

Vastakohtaa Pudongin pilvenpiirtäjille.
 
 
Lähtöpaikkana oli
 
Shilipu Fabric Market
中国上海中华路(靠近方浜中路)
ZhongHua Rd. Shanghai (Near FangBang Middle Rd.)
Näiltä kangasmarkkinoilta ostimme hiukan tarpeita J:n kouluprojektia varten, jossa hänen pitää pukeutua Sir Francis Drakeksi. Googlettamalla löytyi herrasta kuvia, joiden perusteella joku puku täytyy nyt sitten loihtia.
Tapasimme myös erinomaisesti englantia ja hiukan myös suomea osaavan räätälin, jonka luo lupasimme palata paitatilausten kera.
 
Kukkakuljetus

Pyykit aurinkohoidossa...

...jokapuolella pyykkejä...
 
Kangsmrkkinoilta jatkettiin FangBang Luta eteenpäin. Poikkesimme pienille kujille haistelemaan paikallista elämää.
Tässä olisi varmaan edullinen ravintola-annos

Pyykkejä...

Ei ole tainnut olla sähkömies näitä asentamassa.

Kiinalaisten unenahjat!
Jatkoimme edelleen FangBang Luta, jonka varrella on monenlaista krääsää ja vaatetta myynnissä aivan pilkkahintaan. Ihmisiä on paljon ja mopot ja muut ajoneuvt puikkelehtivat seassa. Täällä on myös paljon likaisempaa verrattuna siistiin Pudongiin.


Kenkiä muutamalla eurolla.
Anren streetin (中国上海安仁街) jälkeen oikealla on turistien suosima Yuyuan basaarialue. Alue on rakennettu perinteiseen tapaan ja sen sisältä löytyy puutarha, jossa emme nyt käyneet. Illan talot saavat hienon valaistuksen, josta pääsimme juuri parahiksi nauttimaan.



Lapset alkoivat kuitenkin väsyä tallusteluun ja siksi kävelyn ihan viimeinen kohde Chenxiangge Nunnery jäi tutkimatta. Jääpähän seuraavaan kertaankin jotain...

Palatessamme lautalla joen yli Shanghain valot olivat syttyneet hämärässä illassa. Tykkään kovin tästä näystä!
LuJiaZui/Pudong iltavalaistuksessa

Oma compoundimme iltavalaistuksessa.

Bund/Puxi iltavalaistuksessa.
Illaksi saimme vielä vieraita naapurista, kun lasten kaverit tulivat yökylään. Nyt kaikki tuhisevat sängyissään vatsat täynnä dippailtavia ja pannukakkua.
 

3 kommenttia:

  1. Voi kuinka siellä on mukavaa ja paljon nähtävää. Valtavat vastakohdat törmäävät toisiinsa.

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus... kuten muutkin! Ihania valoja ja Kiinataloja. Meistähän tulee ihan Kiina-asiantuntijoita, kun luemme tätä ;) Kävin googlettamassa myös Sir Francis Draken. Varmasti mielenkiintoinen kohde J:lle tutustuttavaksi. T.Susu

    VastaaPoista
  3. Sisi, täällä tosiaan vastakohdat elävät sulassa sovussa keskenään. Kiinan valtiolla on ilmeisen kova tarve modernisoida kaupunkia, joten saa nähdä, miten näiden pienten, rähjäisten ja omalla tavallaan söpöjen kujien käy.
    Susu, tykkään tosi paljon täällä näistä valoista. Vaikka ei minusta kaupunkieläjää loppuelämäkseni tule, nyt on ihan kiva tämän pienen hetken nauttia suurkaupungin valoista. Ja joo, kyllä J varmasti tykkää tuosta kohteesta ja tulipahan itsekin opittua uusi merkkihenkilö. Saas nahdä, minkälainen kostyymi saadaan tiistaiksi. Vähän on lyhyt varoitusaika...
    Tervetuloa tänne katsomaan itse, miltä täällä näyttää, kun pienin on syntynyt. Nyt on vieraslakanatkin hommattu!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.