torstai 6. syyskuuta 2012

Tekstiilimarkkinat

Olemme sopineet Ayin kanssa, että hän vaihtaa lakanat torstaisin. Tänään oli siis lakananvaihtopäivä. No meidän vaihtolakanamme ovat vielä Niemen varastossa Suomessa. Tänne saa tilata muottokuorman vasta, kun oleskelulupa on selvä. Sitä varten taas pitää olla työlupa saatu ja terveystarkastus läpäisty. Eilen tuli S:n työlupa, joten HR managerimme vie meidät huomenna poliisilaitokselle anomaan oleskelulupaa. Ja sinne tosiaan pitää koko perheen mennä näyttämään naamansa. Sen jälkeen saamme ilmoittaa Suomeen, että rahti koneseen kiitos.
 
Rahdilla saattaa kestää Kiinan tullissa tovi jos toinenkin, niinpä uusia lakanoita on pakko hankkia. Tänään Ayi kuitenkin pesi lakanat, kuivatti ne hitaalla kuivurillamme ja laittoi samat takaisin. Toivon, että Ayi ymmärsi, kun yritin selittää, että no worries, lisää lakanoita on kyllä tulossa... Hän saa jatkuvasti tekstiviestejä, jossa häntä pyydetään töihin. On siis tärkeää, että hän ymmärtää, että meillä on kyllä varaa lakanoihin. Muuten hän saattaa pelätä, ettei meillä ole varaa häneen ja jättää meidät oman onnemme nojaan... ;)
 
Todistaakseni, että meillä on varaa lakanoihin, lähdin tänään Tekstiilimarkkinoille.
 
Shanghai Light Industry Textile Market
1618 Cao'an Lu
中国上海曹安路1618弄
 
Nuo tekstiilimarkkinat ovat aika kaukana täältä meiltä, n. tunnin ajomatkan päässä. Alue taitaa olla aika lähellä French Concessionia, Xuhuissa. Mutta kyllä sinne kannatti mennä. Kyseessä on valtava halli, joka on täynnä tekstiilejä: kankaita, verhoja, liinavaatteita, mattoja...
 
Näitä käytäviä oli varmaan satoja...
 

Kangaspakkoja on vaikka silmänkantamattomiin.

Ompelijat ompelevat tilattuja töitä muun työn lomassa.

Aluksi halusin teettää yhdet paremmat lakanat meille ja lapsille. Olisi voinut valita valmiista pakkauksista, mutta niissä on kiinalaisen standardin mukaiset mitat: Tyynyliinat 50/60x80 cm, lakanat ja pussilakanat isoja kingsize-kokoja. Tosin Singlebed-koon pussilakana voisi olla ihan ok (Kiina 150x200cm, Suomi 150x210cm), mutta sitä tarjotaan lapsille, joten kuosit eivät ehkä miellytä aikuista makua. Osa näistä kojuista tekee kuitenkin omien mittojen mukaan valmiista malleista. Osa vaatii esim. vähintään 10 setin tilauksen ennen kuin alkavat tehdä mittatilaustöitä. Kannattaa kysellä eri kojuista. Malleja on vaikka kuinka paljon:
 
Mitä väriä saisi olla?
 Ehkä sinisen sävyjä...
 Tai miten olisi räväkkä punainen...
 Tai hempeä kukkakuosi?
 
Minut tuntevat tietävät, että minä tykkään simppelistä, valkoisesta ja harmaasta. Niinpä kojukseni valikoitui sellainen, jossa näitä sävyjä löytyi valmiista malleista ja kojun pitäjä oli valmis tekemään minulle yhden setin.
 
Haloo, onko tehtaalla. Täällä rouva Suomesta haluaa teettää pussilakanat.
F ja Marco seuraavat tarkkana puodin pitäjän keskustelua.
 
 Haloo, onko tehtaalla. Nyt se rouva Suomesta haluaa lapsille Agry Birdsia ja pinkkiä lakanaa.
 
 Koju on sisäänkäynnin 6 lähellä, käytävällä 5, numero 32
 Toisessa reunassa on vielä tällainen numero:
 
Lopulta tilasin täältä:
  • 2xjättilakana parivuoteeseen, puuvilla
  • 4xtyynyliinat, puuvilla ja silkki
  • 2xpussilakanat, puuvilla ja silkki
  • AngryBirds-lakanat: Lakana, 2xtyynyliina, pussilakana (aikuisten suomi-koossa)
  • Pinkit tyttöjen lakanat: Lakana, 2xtyynyliina, pussilakana (aikuisten suomi-koossa)
Hintaa lystille tuli 1200 RMB eli varsin kohtuullista, kun joukossa oli silkkilakanoita.
Kerron sitten tuliko hyvät. Ainakin palvelu oli ystävällistä ja poika osasi jopa hiukan englantia.
 
Päätin vielä tilata ihan peruslakanasetin valkoisesta puuvillasta. Sen tilasin tästä Rebeccan isän pitämästä kojusta (Käytävä 5, koju 07):
 
Ystävällinen Rebecca osasi englantia ja he pitävät isänsä kanssa vierekkäisiä kojuja.

Valitsin valkoisen "raidallisen" kankaan, josta teetin jättilakanan, 2xpussilakanaa ja 4xtyynyliinat. Hinta oli 350 RMB. Ihan ok, mielestäni.

Sitten kävin vielä teettämässä kokeeksi yhdet verhot "verhoalueella", mutta kuvaa en valitettavasti saanut, kun kameran akku loppui kesken ostosten teon... Teetin kaksi 235x200cm kokoista verhoa ja kankaineen koko lysti maksoi 270 RMB. Täytyy sanoa, että kankaita ja malleja on ihan, mitä vaan haluaa...

Viikon päästä haen ostokseni ja informoin sitten, millaisia tuli.
 
Tarkoitukseni oli vielä ehtiä tekemään muita ostoksia, mutta siinähän tuo aika oli vierähtänyt. Sitä paitsi kai minun oli pakko päästää kuljettaja syömään... Hän muuten kertoi, että joutuu välillä vaimonsa kanssa näille ostoksille ja kuulemma silloin istuu kiltisti odottamaan kaupantekoa. Voi mies raukkaa, hän joutuu töissäkin naisten kanssa ostoksille. Nyt haluan kuitenkin painottaa, että Marco halusi ihan itse tulla mukaan auttamaan!
 
Koululaisten kanssa saavuimme lopulta kotiin, jossa jo tuoksuikin ruoka. Ayi oli valmistanut meille herkkuja. Lapset kyselivät, että voisiko Ayi tehdä aina ruoka (minun eilinen tonnikalapastani ei oikein uponnut lapsiin...) ja maistelivat innokkaasti tofua, sieniä, parsakaalia... Siis meidän lapset!!


 
Meillä on koti-Suomessa tapana tehdä hemmotteluhoitoja toisillemme. Tämä perinne sai jatkoa täällä Shanghaissa ja A sai iltasella kynttilän valossa tukanpesun virvokkeita nauttien. Puitteet täällä ovat erinomaiset: porekylpy ja Shanghain valot ikkunassa.

Tässä vielä pieni kevennyt. F on löytänyt keittiön kaapit ja keksinyt Beicai-Ikean kupposille uuden käyttötarkoituksen.

 




3 kommenttia:

  1. Siis mitä ihmettä :) Mekin menemme huomenna poliisille oleskelulupakuulusteluun, mutta meillä on ohje ettei lapsia tarvita - taaskaan. Kukaan ei ole ollut kiinnostunut meidän lapsista koko prosessin aikana. Toivottavasti ei ole väärät ohjeet. Toisaalta H:n kanssa samasta paikasta toinen perhe on saanut luvat jo 2 viikkoa sitten samalla prosessilla. He odottavat yhä tavaroita...

    Ihania ruokia teidän Ayi väsää, meillä on toistaiseksi vasta kokemusta välipaloista lapsille, koska Ayi tekee 14-19 päivää. Tämä silmällä pitäen mahdollisten harrastusten alkamista jottei Eerosta taas tule jäähalleilla ja jumppasaleilla notkuvaa raasua vaan saa olla kotosalla osottamassa kun siskot harrastaa urheilua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan sama paikka? Tää on täällä Pudongin puolella lähellä Century Parkia. Mennään sinne 14:30.
      Me -taas- kysyttiin, miten lasten kanssa toimitaan ja kuulemma kaikkien pitää olla matkassa sillä ottavat valokuvat kaikista. Saas nähdä, pitääkö paikkaansa... täällä ei ikinä tiedä ;)
      Tavaroissa saattaa helposti kulua vielä kuukausi... No, kyllä näilläkin pärjää.

      Poista
  2. Mikäpä on kylttilöiden valossa, poreammeessa kylpien katsella Shanghaita iltavalaistuksessa wow !

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.