perjantai 7. syyskuuta 2012

Ralfin kalsarit

Tänään lähdin yhden suomalaisrouvan kanssa tutkailemaan kiinalaisten huonekalukauppojen tarjontaa. Matkalla lasten koululle olen nähnyt ison huonekalutavaratalon ja nyt halusimme sinne katsomaan. Nimeä en muista, mutta paikka on Pusan Lulla.
 
Kiinalaisia huonekalukauppoja
Pusan Lu 1515
中国上海浦三路1515号
 

 
 
Itse asiassa tuossa kadun varrella on useampikin rypäs näitä kauppoja, mutta mikäli tuonne haluaa, voi ostosten teon aloittaa tuosta yllä olevasta osoitteesta.
 
Taivastelimme seuralaiseni kanssa tarjontaa, joka ei oikein iskenyt skandinaaviseen makuun. Vai mitä sanotte seuraavista:

Kiinalainen maku on varsin runsas...
 
 
 
Ehkä voitte jo arvata, että emme löytäneet näistä liikkeistä etsimiämme asioita. Mutta oli kyllä hauska haistella tunnelmaa. Jännä havainto oli myös, että olimme lähes ainoat asiakkaat.
 
Päivällä meillä tapahtui läpimurto! Meillähän tuo neiti F ei ole oikein perustanut kiinalaisista naisista. Tai yleensäkään aasialaistaustaisista naisista. F suorastaan purskahtaa itkuun näiden naisten lähetyessä kimeää vauvanihasteluääntä pitäen. Myöskään Ayimme ei saanut yhtään sen lämpimämpää vastaanottoa neidiltä. Ayi totesikin jo huolestuneena "Baby no like me" ja minä siihen vakuuttamaan, että Baby on vaan ujo ja vaatii totuttelua. Eilen oli jo parempi päivä ja F ei itkenyt Ayin lähestyessä. Ja tänän tapahtui sitten se läpimurto. Istuin tässä koneella, kun keittiöstä alkoi kuulua F:n vauvapapatusta ja sen jälkeen Ayin kiinalaista papatusta. Tätä keskustelua jatkui hetken. Kukaan ei ymmärtänyt ketään, mutta ei se mitään, kun kukaan ei myöskään itkenyt. Ayikin näytti ilahtuneelta tästä luottamusta osoittavasta rupatteluhetkestä.
 
Iltapäivällä kävimme Shanghai Entry-Exit Inspection and Quarantine Bureau:ssa anomassa oleskelulupia. Siihen prosessiin tarvittiin valokuvaa, paperia, lippusta ja lappusta. HR manageri onneksi hoiti prosessin. Ja koska F alkoi väsymystään kiljua odotushallissa suoraa kurkkua, pääsimme jopa jonon ohi. Tällä kertaa kiitin tätä kiukkukohtausta, sillä edellämme oli vielä 60 numeroa. Viikon kuluttua pitäisi oleskelulupa olla selvä.
 
Shanghai Entry-Exit Inspection and Quarantine Bureau
MinSheng Rd. 1208, Shanghai
中国上海民生路1208号
 
Käväisin tänään myös Jinqiaon Carrefourissa ja nyt muistin ottaa niitä kuviakin. Mitä saisi olla?
 
Jinqiao Carrefour
BiYun Lu  555, Shanghai
中国上海碧云路555号
 
 
Tuoretta kalaa, pyyntiajankohta piakkoin
 
 Rapuja, eikä huolta saksista.
 
 Tai kilpikonnaa kenties? (Tänhän voisi ottaa lemmikiksikin)
 
 Laarit täynnä kaikkea, joiden käyttötarkoituksesta tai alkuperästä ei ole hajuakaan.

 
Yritä täältä sitten löytää syötävää... Mitään ei tunnista ja jos tunnistaa, sen saattaa joutua itse lahtaamaan...
 
No, tänä iltana ei tarvinnut huolehtia ruoanlaitosta, kun saimme naapureilta kutsun lähteä syömään Shanghai World Financial Centerissä (SWFC) sijaitsevaan Sichuanilaiseen South Beaty -ravintolaan.
 
SWFC
Century Avenue 100, Pudong
 
SWFC on yksi Pudongin  maamerkeistä  ja muistuttaa habitukseltaan pullonavaajaa. Korkeutta rakennuksella on 492 m ja sillä taitaa tällä hetkellä päästä korkeudessa maailman rankinglistalla sijalle 8 ja Kiinan sisällä sijalle 2. Tosin SWFC viereen on rakentumassa uusi Shanghai Tower, josta tulee maailman toiseksi korkein rakennus Burj Khalifan jälkeen.
 
SWFC on helppo tunnistaa ja sen iltavalaistus on hieno.
 
South Beaty sijaitsee SWFC:n kolmannessa kerroksessa. Ruoka on sopivan tulista ja miljöö mukava. Ja seurakin oli erinomaista, joten oli oikein mukava ilta!
 
 
Sitten tuohon tämänkertaisen postaukseni otsikkoon, ettei jää ihan salaperäiseksi tuo Ralf. Nimittäin  Ralf on mies, joka on ilmeiseti vastuussa kattomme rasvatahroista. Ralfille on selvästi maistunut rasvainen ruoka, sillä Ralf ei ole todellakaan pieni mies! Tämän päättelimme A:n huoneen kaapin taakse pudonneista nimikoiduista kalsareista, joiden sisään koko 5-henkinen perheemme olisi helposti mahtunut. Päättelimme, ettei Ralf varmaankaan enää tarvitse kalsareita ja heitimme ne roskiin... Täytyy vissiin siivota nuo kaapit hiukan tarkemmin...
 



1 kommentti:

  1. Karseita soffia ja tuoleja, ei ihan sinun ja minun makuuni. Teillä on valtava piha-alue ja näyttää tosi kivalta F:n kävellä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.