tiistai 25. syyskuuta 2012

Pannukakkua ja kevätkääryleitä

Tämähän menee nyt vallan ruokablogiksi, kun tämänkin postauksen pääaiheena on ruoka. Missähän ajatukseni oikein tätä nykyä pyörivät... Tänään ei vaan juuri muuta ihmeellistä tapahtunut, joten olkoon tänäänkin sitten ruoka kirjoituksen aiheena.
 
Meille oli tänään iltapäivällä tulossa J:n ja A:n kaverit leikkimään, joten päätin tehdä pannukakkua jälkiruoaksi. Ayi on pyytänyt minua opettamaan hänelle länsimaalaista ruokaa, joten päätin iskeä kaksi kärpästä kerralla ja opettaa pannukakun teon Ayille.
 
Olen ostanut Ayille sellaisen pienen vihkon, johon hän voi kirjoittaa länsimaisia ruokaohjeita tulevaisuuden varalle. Vielä tosin emme ole halunneet niitä tehtävän, vaan maistelemme todella mielellämme paikallisia ruokia.
 
Ayi kirjoitti kiinalaisia koukeroita otsikon "Pannukakku" alle samalla, kun minä selostin aineksia.
Uuni täällä ei käyttäydy selvästikään suomalaisen uunin tavoin, ja minulla onkin vaikeuksia arvioida kypsymisaikoja. Nytkin lopulta päädyin seisomaan uunin viereen lisäten "little more time" muutamaan kertaan. Toivottavasti Ayi sai edes jonkun arvion ajasta...
 
Lopulta saimme maistiaisiksi suomalaista pannukakkua ja kyllä se ihan oikealta maistui. Jopa Ayikin väitti pitävänsä. No, mitä muutakaan hän voi sanoa.  
 
Kuvaa minulla ei ole todisteeksi näyttää, sillä ensinnäkään se ei ollut ehkä maailman kaunein pannukakku ja toiseksi pienet vieraamme söivät sen parempiin suihin.
 
Ayi valmisti meille puolestaan taas ihanan illallisen. Vieraslapset kehuivat sitä parhaaksi kiinalaiseksi ruuaksi koskaan! Hän teki meille peruna-kana-currya, vihanneksia, kevätkääryleitä ja kookoskatkarapuja.
 

 
Opiskelin taas hänen opissaan ruuanlaittoa ja nyt siis kevätkääryleiden valmistamista.


Sipaisu vettä taikinan reunaan liimaa kääryleen kiinni.

Kääryleet kypsennetään todella kuumassa öjyssä.
Kypsyminen tapahtuu hetkessä!
Ayi teki myös aivan ihanan kastikkeen vihanneksille. Kulhoon laitettiin pieneksi silputtua valkosipulia, jonka päälle kaadettiin pari lusikallista tulikuumaa öljyä. Keittiöön levisi ihana valkosipulin tuoksu. Sitten sekaan laitettiin soijaa, viinietikkaa (tummaa kiinalaista) ja pippuria. Todella hyvää! Taas kerran.


5 kommenttia:

  1. Mukava, kun opit tekemään kiinalaisia ruokia. Saat sitten opettaa minua, kun palaatte tänne kotimaahan ja mikä kivointa, meidän naapuriksi.

    äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti, mitä jos otetaan Ayi mukaan Suomeen. Olis kuule aika kiva, kun hän pyöräyttäis kääryleet koko katraalle.

      Poista
    2. Osta vaan hänet teille suomeen

      Poista
  2. Minä haluan tulla teille maistamaan jotain kiinalaista herkkua sitten kun tulette pois sieltä ja olet opetellut Ayin hyvässä opissa.
    Hän oppii suomalaista ja sin kiinalaista ruokaa valmistamaan.
    Hienoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sitten pitää oikein Kiina-kekkerit, kun tullaan Suomeen. Tervetuloa vaan maistelemaan.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.