sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Halloween

Täällä Halloween tuntuu olevan iso juhla. Ei siksi, että kiinalaiset olisivat omaksuneet tämän juhlan kansallispäiväkseen vaan siksi, että täällä on paljon amerikkalaisia, jotka juhlivat ahkerasti halloweenia. Ja kyllä paikallinenkin väestö osallistuu juhlintaan innoissaan.
 
 
Lapsilla oli koululla halloween juhla perjantaina ja valmistelimme puvut edellisenä iltana. F:llekin oli hankittu puku, sillä juhlat olivat vasta koulun jälkeen ja tarkoitettu koko perheelle.


Vaatetuksia hankittiin niin Carrefourista, jossa oli valtaisa Halloween-osasto, kuin ihan tuosta meidän lähimarketista Times Grocerysta.


J:n paholaispuku oli itseasiassa matkannut tänne rahdin mukana. Otimme hiukan roolivaatteita lapsille Suomesta mukaan.
 

Ennen koulun juhlaa meidät vanhemmat oli kutsuttu avustamaan lasten pukemisessa. A:n luokassa askarreltiin tällaisia veikeitä hämähäkkipäähineitä, kun saavuin paikalle.


Kun tamineet oli saatu päälle, alkoi paraati. Lapset marssivat vanhempien eteen puvuissaan lavaa pitkin kuin muotinäytöksessä konsanaan.


Joukossa oli niin hirvittäviä otuksia...
 
 
...kuin kimaltelevia prinsessoja ja keijujakin.
 
 
Sen jälkeen lapsille jaettiin pussit ja he saivat kiertää tehtäväpisteitä, joista suoriuduttaan lapset saivat pusseihinsa karkkeja. Trick or Treat.
 
 
 
Käynnissä oli aikamoinen kaaos, kun lapset sinkoilivat sinne tänne karkin perässä. Me vanhemmat ja perheen pienimmät yritimme pysyä pois jaloista.
 

Kerään aina kummeksuvia katseita, kun kerron, että Suomessa Halloween ei ole mikään iso juttu. Ja todellinen hämmästys aiheutuu siitä, kun kerron, että hiukan vastaava tapahtuma meillä on pääsiäisen virpominen. Siis pääsiäisenä?? Noitia?? Really?!






Lauantaina compoundillamme oli myöskin Halloween-juhla. Seurasimme ikkunasta tapahtuman valmistelua.


Lapset halusivat sinne käymään, joten pistimme tamineet päälle ja lähdimme katsomaan tapahtumaa. Ihan hirveästi siellä ei mitään tapahtunut ja juonto oli kiinaksi, joten palasimme pian takaisin kotiin.


Sunnuntaina oli sitten vuorossa yhden japanilaisen naapurini organisoima Trick and Treat -tapahtuma täällä compoundillamme. Ilmoitimme lapset mukaan joukkoon.

 
Kokoonnuimme Halloween-tamineissa talomme ala-aulaan. Muiden talojen lapset tekivät samoin omissa taloissaan.
 

Mukaan lähteneet perheet lahjoittivat aulassa seisoville vapaaehtoisille kasan karkkia lapsille jaettavaksi.


Kukin Halloween-kulkue lähti liikkeelle omalta taloltaan ja kiersi sitten kaikki mukana olleet talot. Vapaaehtoiset jakoivat lapsille karkkia.


Oli hauska nähdä, kuinka paljon ihmisiä oli lähtenyt mukaan. Mukana oli niin pieniä vauvoja kuin teini-ikäisiäkin lapsia. Ja kaikilla oli hienot puvut päällä.

 
Ja karkkisaalis oli valtava. Luulen, että tästä riittää muutama karkki äidillekin...

 

3 kommenttia:

  1. Siellä on todellakin suuret karnevaalit Halloweena.Karkkeja on ihan liian kanssa. Hauskaa nähdä kaikki pukeutuneena. Pikku-F on pikku-piruna mukana :)

    VastaaPoista
  2. Hei teille! Kiitos mahtavasta blogistanne! On ollut kivaa ja hyödyllistä lukea seikkailuistanne! Olemme muuttamassa tammikuussa miehen työkomennukselle vuodeksi Shanghaihin (pojat kohta 4v ja 1v.) ja olisi kiva kysyä muutamista jutuista teiltä jos vaan sopii ja jaksatte? Voisimmeko vaihtaa spostiosoitteita? Kiitos ja kuullaan toivottavasti! Hyvää pyhäinpäivää! T. Sanna ja perhe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi Sanna ja perhe. Kiva, jos olet löytänyt jotain hyödyllistä muuttoonne liittyen. Poistin viestistäsi pyynnöstäsi sähköposti-osoitteeseesi ja lähetän sinulle viestiä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.