perjantai 26. lokakuuta 2012

Kukkamarkkinat

Minä rakastan kukkia. Etenkin valkoisia leikkokukkia. Suomessa tulppaaniaikaan ostan aina uuden nipun valkoisia tulppaaneja edellisten kuihduttua. Muutoin leikkokukkia tulee kuitenkin ostettua harvemmin, sillä niiden hinta on sen verran korkea.


Täällä Shanghaissa on minunkaltaisellani kukkaihmisellä kissanpäivät, sillä leikkokukat ovat täällä huomattavasti Suomen hintoja edullisempia.


Ostankin täällä melko usein tuoreita kukkia maljakkoon.


Kukkia saa monesta paikasta. Jingqiaon Carrefourin edessä on monta kukkakauppiasta, joista yksi on autonkuljettajamme tuttu. Häneltä ostan usein kauppareissullani. Kimppu liljoja maksaa n. 40 RMB ja mukaan lähtee aina joku kimppu tai kukkanen kaupanpäälle.


Tässä ihan meidän kotitalomme nurkalla on myös kukkakauppa, jossa usein käyn ostamassa kimpun tai pari.

Kuitenkin kaikkein mieluisin kukkien ostospaikka on valtavat kukkamarkkinat. Kukkamarkkinoita on useampia täällä Shanghaissa. Minä käyn tässä "kotikulmilla" Pudongissa olevilla kukkamarkkinoilla.

Kukkamarkkinat Pudong
中国上海浦建路620弄
620 Pu Jian Lu

 
Täällä on valtava määrä leikkokukkia kaikissa väreissä. Vierivieressä on pieniä kojuja, joiden myyjät taiteilevat valtavia kukka-asetelmia näytille.
 


Kukkamarkkinoilla on myös valtava määrä ruukkuja ja koriste-esineitä. Leikkokukkien lisäksi, viereisessä rakennuksessa, on monenlaisia ruukkukukkia.


Minä pidän orkideoista, joita täältä saa varsin edullisesti. Esimerkiksi pienikukkainen kaksivanainen orkidea maksaa n. 30 RMB ja valtava yksivanainen orkidea 45 RMB.



Viime kerralla mukaani lähti lempikukkiani: valkoisia kalloja, valkoisia liljoja sekä valkoinen orkidea.


Kukkakimput kääritään ihaniin paperikäreisiin, joissa ne on mukava ojentaa vaikka lahjaksikin.


Viimeksi mukaani lähti myös näitä 10 RMB:n kimppuja. Kukat lienevät jokin jasmiinilajike, sillä tuoksu muistuttaa jasmiinia. Yhden kimpun sai A huoneeseensa ja toisen laitoin kylpyhuoneeseen hyvää tuoksua levittämään.


Valitsemani orkideat istutettiin ruukkuun ja kokonaisuudessaan tämä neljävanainen orkidea ruukkuineen ja istutuksineen maksoi 100 RMB.

 
Kallat maksavat 6 RMB kappaleelta. Tykkään kovin kallojen minimalistisesta ulkonäöstä ja mielestäni ne eivät kaipaa rinnalleen kuin kauniin, yksinkertaisen maljakon.
 


 


Liljat maksavat n. 10 RMB kappaleelta. Suomessa lilja maksaa usein n. 6 euroa kappaleelta, joten hinta täällä on todellakin paljon edullisempi.


Välillä minäkin ostan värillisiä kukkia. Näissä kaksivärisissä neilikoissa oli todella kaunis lila sävy.

A on myös ihastunut kukkiin ja haluaa omalle pöydälleen tuoreita kukkia. Nämä ruusut hän valitsi ihan itse.


2 kommenttia:

  1. wow mitä kukkia!! Ja millä hinnoilla. Minä varmaankin tuhlaisin joka toinen päivä uudet kukat joka pöydälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, kyllä meillä aina joku tuore kukkakimppu on kotona. Nytkin jo ulko-ovelta meidät vastaanottaa huumaava liljojen tuoksu.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.