sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Sosekeitto-floppi

Meillä ei ollut mitään ihmeellistä ohjelmaa täksi sunnuntaiksi, joten päivä on ollut rauhallinen.
 
Sunnuntaiaamuisin compoundillamme kokoontuu krikettijengi aivan ikkunamme alla. Saamme seurata tiukat matsit aitiopaikalta. Samalla kohdin kokoontuu myös kiinalaisten taiji-porukka, joten  pääsemme salakatselemaan sitäkin.

Aamupäiväksi lähdimme tutkimaan lähikatuja. Kävimme lounaalla Papa John's Pizza:ssa (ks. myös tämä). Niitä on täällä Shanghaissa useampia ja Pizzat ovat tosi hyviä. Heiltä saa pizzoja myös kotiinkuljetettuna.
 
Lounaan jälkeen kiertelimme vielä vähän lähikatuja. Tämä tuolikauppias on tuttu näky meidän compoundimme lähistöllä. Tällainen kaveri olisi kätevä ostoksilla käydessä! Tuntuu nimittäin välillä siltä, että 7-hengen Buickiimme ei mahdu kaikki tarvittava.
 
Etsi kuvasta kottikärryt...
 
Kotimatkalla haimme wet-marketista vihanneksia ja kukkakaupasta kukkia. Leikkokukat ovat täällä Shanghaissa ihanan edullisia, joten liljoja ja kalloja ja muita ihanuuksia raaskii ostella säännöllisesti kotiin.

Haimme myös hiukan jälkiruokaa Paris Baguettesta. Tällä kertaa leivokset päätyivät ehjinä kotiin asti ja pääsimme nauttimaan myös silmänruuasta.



Huomaa koristeeksi laitettu persilja
 
Tämä raikas mangoleivos oli minun ja J:n suosikki


A taipui äänestämään tämän suklaisen kakun parhaaksi -tosin pitkän harkinnan jälkeen.
Myös S antoi äänensä tälle.

Iltaruuaksi ajattelin nyt laittaa kauan odottamaani kasvissosekeittoa. Olin ostanut Carrefourista bataatteja. Tämä oranssimaltoinen bataatti on minusta parasta. Täällä osa bataateista on inhottavan jauhoisia, mutta tämä ei sitä minusta ole.


 
Olin aikaisemmin ostanut tuorejuustoa, jonka ajattelin lisätä keittoon makua pehmentämään. Tuorejuustossa oli sellainen haju, että pohdin heti sen keittoon lisättyäni, että tulikohan tehtyä virhe.



Salaisuuteni hyvään sosekeittoon on kermavaahto, joka lisätään juuri ennen tarjoilua. Täältä saa Arlan kermaa, jota voi hyvin käyttää ruuanlaitossa.

 
 
Siitä saa ihan hyvän kermavaahdonkin aikaiseksi.
 
 

Tosin keittoon lisättäessä se ei pitänyt vaahtoa yhtä hyvin kuin suomessa käyttämäni kermavaahdot. Se kuitenkin riitti kuohkeuttamaan keiton.
 


 
Täältä saa ihan kohtuullisen hyvin (mutta kalliilla) myös Sour creamea ja Creme fraichea. Meillä oli jäänyt tätä yli texmex-ruualta, joten lisäsin nokareet keittoon.



Vielä hiukan silputtua ruohosipuliketta. Tässä ruohosipulikkeessa on tosiaan mieto ruohosipulin maku ja sitä voi hyvin käyttää kotimaisen sisarensa korvikkeena.
 
 
 
Keitto näytti kyllä hyvältä ja tuntumakin oli oikea. Maku oli vaan mielestäni paha. Bataatit olivat aika mietoja ja ällöttävän paha tuorejuuston maku puski läpi. Minulta ja A:lta jäi keitto syömättä. S ja J sen sijaan söivät ihan hyvällä ruokahalulla.
No, pakko kokeilla keittoa pian uudestaan ilman tuota tuorejuustoa.


5 kommenttia:

  1. Suosittelen sosekeittoihin maustamatonta Philadelphia-juustoa, jota myydaan useammassa paikassa, mm. Carrefourissa. Itse kaytin sita aina ruuanlaittoon ja leivontaan siella asuessamme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos anonyymi vinkistä. Mulla on itse asiassa tuota Philadelphiaakin jääkaapissa, mutten ole ehtinyt vielä kokeilemaan sen makua. Tämä nyt käyttämäni oli vanhenemassa ensin, niin käytin sen. Eipä tarvitse enää tätä merkkiä ostaa :/
      Kiva kuulla, että tuo Philadelphia maistuu oikealta! Uusi yritys sen kanssa.

      Poista
  2. Olipa hienosti annettu tarkka ohje. Sääli että sinulle ja A:lle ei maistunut. Onneksi pojille kelpaa melkein mikä vaan :)

    VastaaPoista
  3. Upeita leivoksia.
    Miten tuo mies voi työntää ja mistä tuota tuolikuormaansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, kiitos vaan. Ohjeesta kannattaa kyllä jättää tuo ällö-tuorejuusto pois :)
      Leivokset on hyviä, vaikka itse en makean ystävä olekaan.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.