torstai 11. lokakuuta 2012

Pieniä asioita päivän varrelta

Tänään en ole tehnyt suuria ostoksia tai käynyt nähtävyyksiä tutkimassa, mutta päivä on ollut mukava. Se on oikeastaan koostunut arkisista pienistä jutuista.
Aamu valkeni ihanan kirkkaana ja aurinkoisena. Ehkä ilmassa oli ripaus syksyistä raikkauttakin, kun lämpöä oli "vain" n. 24 astetta. Ja ennen kaikkea ilma näytti puhtaalla. Olohuoneemme ikkunasta näkyy Worl Expo 2010:n Kiina-paviljonki, jota pidämme "ilmanpuhtausmittarinamme". Kun on pölyinen ilma, paviljongin kirkas punainen väri häviää sumuun. Tänään punainen rakennus hohti erityisen punaisena sinistä taivasta vasten.
 
Horisontissa siintää Kiina-palviljongin silhuetti

Lähde: Shanghai world Expon sivuilta. China Paviljon
 
Lähdimmekin heti aikaisin F:n kanssa ulkoilemaan. Kävellessämme huomasin compoundimme management-miehen pesevän katujen varrella olevia pylväitä. Minua on aikaisemmin inhottanut valtavat märät läntit pylväiden ympärillä, joiden olen ajatellut olevan peräisin runsaslukuisesta koirapopulaatiosta. Oli ihan kiva huomata, että kosteus onkin peräisin luutusta ja pesusangosta.
 
Kiinassakin on mattolaituri!
 
Klubitalollamme meitä suomalaisäitejä lapsineen oli useampi. Oli kiva saada seuraa itselle ja F:lle. Täällä Suomessa tuttu puistokulttuuri on lähes olematon ja ayit kärräävät hoidettavansa compoundimme sisäleikkipaikalle, vaikka ulkona on upea ilma. Me suomalaisäidit taas todennäköisesti aiheutamme kummeksuntaa viemällä lapset ulos säällä kuin säällä. Minäkin olen varannut F:lle Reimateciä mukaan, joten tulkoon vaikka sade, me ulkoilemme. Nytkin oli kiva jutella auringonpaisteessa, kun lapset touhusivat auringon paisteessa.
 
Klubitalon vieressä käymme usein leikkimässä.
 
Iltapäivällä hakiessani lapsia koulusta ilmoitin heidät vihdoinkin koulubussiin. Kompromissina on päädytty seuraavanlaiseen ratkaisuun: aamulla S ja kuljettaja vievät lapset kouluun. Iltapäivisin maanantaista torstaihin lapset tulevat bussilla ja perjantaisin minä haen heidät kuljettajan kanssa. Kuljettajamme haluaa kuitenkin seurata tilannetta, jos kuljetus ei ole hänen mielestään hyvä, hän jatkaa lasten hakemista. Herttainen mies!
Bussikuljetukset ovat hyvin organisoidut. Aamulla bussit ajavat koulun ovelle, jossa joukko opettajia ottaa lapset vastaan. Iltapäivällä bussit ovat koulun edessä jonossa hyvissä ajoin ennen kuin lapset tulevat ulos luokista. Lapset menevät itse busseihin ja bussi-ayi ja vastuulliset opettajat tarkistavat, että kaikissa busseissa on oikea määrä oikeita lapsia. Kun kaikki ovat kyydissä, bussit lähtevät peräkanaa ulos koululta. Jokainen bussi ohittaa pääoven, jossa joukko opettajia vilkuttaa lapsille. Bussi-ayi vahtii, että jokainen lapsi jää oikealla pysäkillä pois. Varmasti kuljetus on oikein hyvä. Sitä paitsi huomasin, että lastemme bussilistalla on pari J:n ikäistä poikaa, jotka asuvat samalla compoundilla ja kasapäin A:n ikäisiä lapsia. Lapset voivat näistä saada helposti uusia kavereita.
Ayi teki meille taas aivan ihanaa ruokaa. S tuli tänään myöhään kotiin, eikä päässyt maistamaan yhtä lajia lainkaan, sillä lapset söivät koko tarjoiluastian tyhjäksi. Enkä tajunnut ottaa edes kuvaa.
Illalla menimme neljissä "naisissa" jalkahierontaan A:n sekä naapurin rouvan ja hänen tyttärensä kanssa. Neidit kihersivät ja kikattelivat hoidon ajan. Ja tilasivat itselleen oma-aloitteisesti lisää melonia ja piirustuspaperia. Ihanat hierojat eivät olleet moksiskaan vaativista pikku-asiakkaistaan vaan hyväntuulisina juttelivat tyttöjen kanssa.
 
 
Nyt nukkumaan, huomenna on pitkä päivä, kun pitää purkaa kaikki tavarat, jotka vihdoin Suomesta saamme!

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka mukava, että lapset alkavat kokeilemaan bussikuljetusta. Varmaankin se on täysin turvallista ja oppivathan tuntemaan uusia kavereita. Sinullekin helpompaa, kun ei tarvitse iltapäivisin hakea heitä.
    Voi jalkahoito minunkin pitäisi tilata itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, tänään oli ensimmäinen bussikerta ja hienosti meni!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.