maanantai 22. lokakuuta 2012

Taulu

Tänään oli mukava päivä tiedossa, sillä minulla oli tärskyt Shanghai-ystäväni kanssa. Meillä oli tarkoituksena mennä ostamaan ystävälleni lakanoita tekstiilimarkkinoille Cao'an Lulle (aikaisemmat postaukset tekstiilimarkkinoista). Juuri sopiva päivä ostoksille, sillä eilinen miellyttävä, lämmin sää oli vaihtunut yöllä sumuiseen tihkusateeseen. Iltapäivällä myöskin selvisi, että sumu ei ole suinkaan vesipisaroita vaan saastetta. Ilman laatu muuttui päivän aikana Moderate-tilasta hirveään Hazardous-tilaan.
 
Ilman laadusta saa sensuroitua tietoa täältä ja oikeampaa tietoa täältä.
 
Tekstiilimarkkinathan on valtava rakennus, jossa ovia on 1-8 (ainakin) sekä useampi kerros. Minä olen tehnyt ostoksia lähinnä verhoalueella oven 3 läheisyydessä sekä lakana-alueella ovien 6-4 välillä. Nyt meillä oli hyvin aikaa tutkia ensimmäisen kerroksen muitakin alueita ja markkinoiltahan löytyi hattuja, vöitä, laatikoita ja rasioita, hiushärpättimiä ja tekokukkia... hmm unohdin varmaan jotain...
 
Lakanoiden lisäksi teimme siis muitakin ostoksia. Täytyy sanoa, että seurassa ostosten teko on aina paljon mukavampaa. Ja ostoksia todella tehtiin. Alkoi meidän Buickissa olla ahdasta... No olihan siellä kyydissä meidän kahden simpsakan rouvan lisäksi kaksi pirpanaa turvaistuimineen ja rattaineen. Emme sentään täyttäneet koko autoa pelkillä ostoksilla.
 
Todellinen löytö oli taulu. Oikeastaan ystäväni löysi kaupan minun vaihtaessa F:n vaippoja. Menimme sisään ja kaupassa oli varsin edullisesti tauluja moneen makuun.
 
Minun matkaani lähti tämä moderni ihanuus.


Valitettavasti en saa siitä oikein kuvaa, jossa se näyttäisi siltä kuin luonnossa. Taulu on kehystetty mustalla viilupuukehyksillä, paspis on harmaa. Keskellä on metallinen ...hmmm... no metallinen juttu.
 
Taulu painaa aika paljon (koko 63 cm x 74 cm), joten minun täytyy tilata miehet poraamaan kunnon taulukoukku seinään. Sitä ennen pohdin kuitenkin, että minun pitäisi ehkä ostaa toinen vastaava tämän viereen. Kaksi taulua olisi jotenkin täydellisempi kokonaisuus. Tietää siis uutta reissua tekstiilimarkkinoille...
 
Tämän taulun lähtöhinta oli 650 RMB, tingin sen 450 RMB:hen. Kuitenkin, myyjän hinnanlaskunopeudesta päätellen, olisi taulun varmasti voinut saada halvemmallakin.
 
Ostosten teosta nälkiintyneenä menimme vielä ystäväni opastamana lounaalle  intialaiseen Kebab on the grille -ravintolaan. Sain pitkästä aikaa Palak Paneria ja Naan-leipää. Nam.
 
 
Ravintola sijaitsi Cool Docksissa, jossa on paljon muitakin ravintoloita ja ympäristö on tosi mukava. Täällä meidän  täytyy perheenkin kanssa vierailla.
 
Kebab on the Grille
国上海中山南路505弄8号
The Cool Docks, Building 8
505 ZhongShan Nan Lu
 

5 kommenttia:

  1. voi rähmä miten ihania juttuja sä sieltä löydät ja koko ajan vaan enemmän ja enemmän mun makuuni... Heidi

    VastaaPoista
  2. Vau, olisi tuo taulu minunkin makuuni. Tosi kaunis.
    Muistutti jollakin tapaa niitä tauluja, joita näimme Thaimaassa.

    Äiti

    VastaaPoista
  3. Heidi ja Äiti. Olin itsekin kovin ihastunut tuohon tauluun. Sääli, että sellaista on hankala tuoda matkalaukussa. Mutta ehkä käsimatkatavarana...?
    Ja mullekin tuli heti mieleen ne Thaimaan taulut, joita silloinkaan emme ikävä kyllä saaneet mukaan.

    VastaaPoista
  4. Osta ihmeessä toinen samantyylinen siihen lähelle. Upea taulu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, täytyy varmasti käydä ostamassa. Ehkä mennään sinne Mumman kanssa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.