torstai 25. lokakuuta 2012

Lounaskekkerit

Lapsilla oli taas tänään lyhyt päivä koulussa vanhempi-opettaja -tapaamisten takia, joten leikkimisaikaa oli iltapäivällä poikkeuksellisen paljon. Niinpä kutsuimme meille J:n ruotsalaisen kaverin ja A:n jenkkikaverin sekä hänen äitinsä ja pikkuveljensä.
 
Lyhyen päivän takia koululla ei ollut lounasta, joten pyysin Ayimme laittamaan meille lounasta. Ja Ayi laittoi! Pöytä oli pullollaan herkkuja vieraitamme varten.
 

Tänään lounas oli ehkä enemmän fuusiokeittiötä kuin täysin kiinalaista ruokaa. Mutta nämäkin kaikki ovat Ayin reseptejä eivätkä minun. Nämä leivitetyt kanafileet ovat lasten suurta herkkua. Ne marinoidaan ennen leivitystä ja ne ovat todella maukkaita.


Kiinalaiset kasvikset ovat vaan niin hyviä. Kiinalaisittain kokattuna kasvikset ovat rapeita, säilyttävät makunsa ja värinsä.
 

Nämä kurpitsajutut (en oikein tiedä, miksi näitä oikeasti kutsutaan, joten olkoon "kurpitsajuttuja") olivat minulle uusi tuttavuus. Sisällä on ihanan mehukasta ja makeaa kurpitsaa. Täytyy katsoa, miten Ayi tekee nämä, jotta osaan sitten itsekin tehdä.


Kanasalaatissa on viinirypäleitä ja rusinoita ja se on todella hyvää.


Oli myös lohisalaattia.


Ja tietysti dumplingeja, Kiinassa kun ollaan.
 
 
 
Meillä oli oikein mukavat lounaskekkerit ja lapsilla oli hauskaa. A:n kaverin pikkuveli on muuten aivan F:n ikäinen ja he olivat vaaleine kiharoineen (no ok, meidän F:n kohdalla kiharanalkuineen...) suloinen parivaljakko. Kävivät kovaa keskustelua kielellä, josta me muut emme ymmärtäneet mitään. Ja vieraiden lähtiessä F antoi uudelle ystävälleen suukon. Suloisia.
 


2 kommenttia:

  1. On teillä hienot ja runsaat lounaat. Kuinka sinä täällä enäännpärjäätkään ilman Ayjtä. Ihanan näköisiä herkkuja hän loihtii teille.
    Mahtavaa kun lapset saavat noin kansainvälisiä kavereita siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ei meillä joka päivä sentään näin runsasta lounasta ole :)
      Yleensä syön Ayin kanssa nuudelia ja kasviksia, jos olen kotona. Nyt oli erikoistilaisuus.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.