lauantai 13. lokakuuta 2012

Sisustamista

Kahden vapaalauantain jälkeen tänään oli taas Suomikoulupäivä. S jäi F:n kanssa kotiin, kun minä ja isommat lapset suuntasimme koululle. Meillä äideillä on "kohtuullisen" usein tapana käydä kouluaikana Ikeassa, joka on melko lähellä koulua. Tämä päivä ei ollut poikkeus. Olimme päättäneet ostaa lapsille pari hyllyä lisää eilen tulleiden lelujen säilyttämistä varten. Ostin myös yhden lampun. Siitä kohta lisää...

Koulun jälkeen meitä odotti S:n tekemä lounas. Olen odottanut sauvasekoitinta saapuvaksi kovasti kahdesta syystä: kaipaan silkkisen pehmeitä kasvissosekeittoja ja guacamolea. Tänään saimme sitten tuota jälkimmäistä, kun mies oli kokannut tex-mex -lounaan.
 

Meksikossahan guacamole on varsin karkeaa ja sisältää isoja könttejä, joten eihän sauvasekoitin ihan must-juttu ole. En ole vaan Meksikossakaan saanut niin hyvää guacamolea kuin itse tekemämme ja se täytyy soseuttaa hyvin.

Tortilla pitää mielestäni täyttää tietyssä järjestyksessä, muuten se maistuu ihan väärältä ;)


Ruokailun jälkeen minulla oli suuntana J4Furnituren Pudongin myymälä (edellinen kirjoitus, jossa myymälöiden osoitteet, löytyy täältä). Olimme keskustelleet mailitse eräästä jalkalampusta, joka heillä kuulemma oli showroomissa, jonka he voisivat antaa puolella hintaa. Keskustelu käytiin Pudongin myymälän kanssa. Saavuttuani paikalle myyjä valitteli, että lamppu onkin Puxin showroomissa -n. tunnin ajomatkan päässä... Kun hän vakuutteli lampun olevan hyvässä kunnossa, päätin lähteä hakemaan sitä sieltä. Pudongista lähti kuitenkin lapsille kaksi beanbagia mukaan: A:lle pinkkiä ja J:lle harmaata.


Kun pääsin lopulta Puxin myymälään, havaitsin, että lamppu ei ollut ollenkaan hyvässä kunnossa. Rungon maalipinnalla oli paljon kolhuja ja lamppu oli muutenkin samennut. Kerroin vuolaasti, kuinka pettynyt olen heidän palveluunsa ja ilmoitin, että ostan lamppuni täydellä hinnalla muualta. Harmittaa, että liikkeessä luullaan, että kyllä expatille voi myydä kalliilla huonoa laatua, kunhan siinä on häivähdys Eurooppalaista designia.

Jään odottamaan, että löydän jonkun muun lampun. Maton kuitenkin tarvitsimme ja jatkoin matkaani StudioFH:n (ks. yllä oleva linkki, josta löytyy sijaintitiedot). Siellä teetätän 240x320 maton tuohon olohuoneeseemme. Laatu vaikutti hyvältä mallikappaleessa. Maton pitäisi saapua yhtäaikaa aikaisemmin tilaamieni lamppujen kanssa.

Mutta sitten siihen tämänpäiväiseen lamppuun. Ostin jo aikaisemmin lastenhuoneisiin tällaiset IKEAn Fillsta-kattolamput sekä yhden pöytälampun. Nyt ostin vielä yhden pöytälampun lisää. 


Minä olin itse koonnut aikaisemmat lamput. Nyt mieheni oli päättänyt olla ahkera ja koota lampun poissaollessani. Haluan tässä kohtaa huomauttaa, että hänellä on ylempi korkeakoulututkinto insinööritieteissä... Tai ehkäpä siinä juuri syy siihen, että tulos oli seuraavanlainen. DI:t eivät tunnetusti niin perusta ohjeista... olisi ehkä kannattanut kuitenkin tutkia ohjetta edes hiukan...


Mies kyllä kehuskeli, että hänen designinsa oli paljon vaikeampi koota: juuri pujotellut lärpäkkeet pullahtelivat tämän tästä irti toisistaan, eikä kuulemma kirosanoiltakaan vältytty. Valmista lamppua ihaillessaan hän  alkoi kuitenkin arvella, että kovasta uurastuksesta huolimatta, lamppu näyttää aavistuksen oudolta. Niinpä hän kiikutti oman tekeleensä minun taiturimaisesti kokoaman mallikappaleen viereen...


Ei mennyt nappiin, ei. Ei auttanut kuin purkaa tekele ja alkaa alusta. Hassu mies vielä dokumentoi kameralla koko töppäyksen, vaikka tietää, että minä kirjoitan blogia...
No, ihan kelpo lamppu siitä lopulta tuli.

 
 


2 kommenttia:

  1. Kyllä sinulla on ihana mies tuo Sami! Ruoka odotti valmiina ja lamppukin koottuna. Väliäkömsillä jos olikin sinun mielestäsi väärin koottu. Loppu hyvin kaikki hyvin. Koska saatte sohvan. Sittenhänkoti onkin valmis ottamaan mummaa ja pappaa sinne .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, onhan se kiltti, vaikka ei ihan nappisuoritus tällä kertaa ollutkaan. Ruoka oli kyllä hyvää!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.