tiistai 23. lokakuuta 2012

Ilmaisjakelulehdet

Meillä oli tänään J:n luokan coffee morning Jinqiaossa Kerry Parksiden Baker & Spicessa

Kerry Parkside
中国上海花木路1378弄
1378 Huamu Lu
 
Koska S on työmatkalla, minä hoidin koko revohkamme yönselkään koulumatkalle... tai siltä se ainakin tuntui. En viitsinyt palata reissulta kotiin vain lähteäksemme saman tien tuohon tapaamiseen, joten menin suoraan koululta Kerrylle. Siellä me sitten vietimme F:n kanssa aikaa notkuillen ja näyteikkunoita tutkien. Täällä kun kauppakeskukset avataan vasta kymmeneltä, niin sisään liikkeisiin meillä ei ollut mitään asiaa.
 
Miksei ovet aukene mulle...

F kyllä nautti, sillä hän sai juoksennella rauhassa pitkin käytäviä. Minä taas nappasin mukaan pari ilmaislehteä. Suomessa Hesarin lukeminen kannesta kanteen oli minulle tärkeä päivittäinen rutiini. Tältä osin minulle on jäänyt hesarin mentävä aukko päivärutiineihin. Kaipaan todella lehteäni. Ja nettilehti ei ole ollenkaan sama, sillä haluan hypistellä paperilehteä.
 

Niinpä nappaan aina ilmaisjakelulehdet mukaan. Aina niissä on joku mukava artikkeli luettavaksi. Tai vaikka ei olisikaan, oikean journalismin puutteessa sitä jaksaa kummasti innostua tyhjänpäiväisistä terveysvinkeistä tai jumppaohjelmista, joita ei aiokaan noudattaa.
 
Koululaisten mukana ilmestyy aika ajoin Shanghai Family, jossa on perheellisille expateille suunnattuja juttuja. Leppoisaa luettavaa sekin.
 

Suomikoulussa sain juuri suomalaisen naistenlehden. Ihanaa lukea välillä ihan omallakin kielellä. Täällä ei pidäkään heittää lentokonelukemisiksi ottamiaan suomilehtiä pois vaan pistää kiertoon. Monta expatia saa niistä iloa! Ei niin haittaa, onko muotijuttu tältä vai viime syksyltä tai onko lehti ajantasalla salarakkaiden suhteen. Pääasia, että saa lukea myös suomeksi.
 
Aika ajoin olen ostanut kadulta 2 RMB:llä Shanghai Dailyn. Onhan se kiva tietää, mitä maailmalla tapahtuu. Tai ehkä pitäisi sanoa, että onhan se kiva tietää, mitä Kiinan valtion mielestä maailmalla tapahtuu. Lehti on siis muiden täkäläisten lehtien tapaan valtion sensuurin alla. Mutta yhdistämällä lehden ylen nettisivuihin ja facebookiin on jo kohtuullisesti perillä maailmanmenosta.
 

Shanghai Dailyn saa tilattua kotiinkin edullisesti. Teimme juuri oman tilauksemme netissä. Sivut ovat englanninkieliset ja tilaaminen on helppoa. Meidän ja muidenkin compoundien management voi myös tilata lehden.
 
Pari omituisuutta lehden tilauksessa on. Ennen syyskuuta lehden saa tilata korkeintaan kuluvan vuoden loppuun. Ja tilauksen pitää aina päättyä kuukauden viimeiseen päivään. Miksikö? Ei aavistustakaan, mutta lienee valtion sääntöjä...
 
Hesaria lehti ei korvaa, sillä se on varsin ohut lärpäke. Jatkan siis myös ilmaisjakelulehtien hamstraamista.

2 kommenttia:

  1. Voin kuvitella kuinka kaipaat aamuista Hesaria, se on minullekin hyvin tärkeä aina aamuisin. En voisi kuvitellakaan olevani ilman sanomalehden paperin rapinaa aamuisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, minä olen siitä hassu, että tykkään lukea hesarin lounaalla. Minä (siis äitiyslomaaikaan), kun en arkisin koskaan syö aamupalaa ja aamut on muutenkin kiireisiä. Sitten lounaalla, kun F nukkuu jo päikkäreitä rentoudun fetasalaattini, cokiksen ja hesarin kanssa :)
      Paitse, että täällä se ei onnistu :(

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.