perjantai 5. lokakuuta 2012

Kaupunkikierros

Täytin tänään taas kerran 25 vuotta ja sain tämän mieheni aivan itse paketoiman lahjan heti aamutuimaan. Kuten kuvasta ehkä saattaa arvata, meillä ei ole täällä paketointiarvikkeita, mutta onneksi on kekseliäs mies...
 

Päätimme tänään lähteä tutkimaan hiukan Puxin puolen nähtävyyksiä, jotta osaamme sitten viedä myöhemmin tänne saapuvia vieraita katsomaan näitä kohteita. Ensimmäisenä kohteena oli Jing'an temppeli.


Jing'An Temple
南京西路1686号, 近华山路
1686 Nanjing Xi Lu, near Huashan Lu

Temppelin sisäänkäynnin vieressä on lippuluukku, josta saa ostettua 30 RMB maksavat liput. Lapsilta maksua ei peritty.

 
Temppeli rakennettiin jo 200-luvulla, mutta se on sittemmin tuhoutunut pahoin. Vuodesta 1998 sitä on korjattu ja nämä työt ovat edelleenkin kesken. Kuitenkin temppeli on käymisen arvoinen paikka hienoine yksityiskohtineen.
 

 
11 tonnia painava jadejumala.


Kaiteiden yksityiskohtia.
 
Temppelivierailulle tullessa kannattaa olla varautunut siihen, että temppelin ulkopuolella parveilee sankoin joukoin mitä kurjemman oloisia kerjäläisiä. Tänne ovat kokoontunut kaikki vammautuneet kerjäläiset ja se saa kulkijan pohtimaan kiinalaista sosiaaliturvaa... tai sen puutetta.


Puukaiverruksia seinillä
 
Temppeliltä jatkoimme kävellen Nanjing Luta pitkin. On uskomatonta, miten yhden kadun varrella voi olla niin monta valtavaa tavarataloa, joissa kaikissa toinen toistaan hienompien merkkien myymälöitä.


Löysimme myös tämän lastenruokakaupan. Bona-purkkien sijaan täällä myytiin kuitenkin erilaisia makeisia.

 
Kävimme pikaisella lounaalla ja tutkailimme hiukan tavaratalojen tarjontaa. Mitään ostoksia emme kuitenkaan tehneet.
Nanjing Lulta poikkesimme People's Parkiin ja People's Square:lle.
 
People's Square
人民广场 人民大道, 西藏南路
Renmin Da Dao, Xizang Nan Lu,
 
 
Meillä oli itse asiassa tarkoitus mennä People's Squaren laidalla olevaan Shanghai museoon, mutta loman ja ilmaisen sisäänpääsyn takia sinne oli kamala jono. Niinpä päätimme jättää museokäynnin myöhempään ajankohtaan. Sen sijaan istuskelimme aukiolla katselemassa leijojen lennätystä ja lasten leikkiä suihkulähteessä.



People's Parkin vieressä, kadun toisella puolella on muitakin puistoja, joita kävimme katsomassa. Täällä oli paljon rauhallisempaa, ihana keidas kaupungin keskellä.


Halusimme vielä päivän päätteeksi käydä katsomassa Taikang Lun taiteilijakorttelit. Lapset olivat jo aika väsyneitä kävelyyn, joten otimme autonkuljettajaltamme kyydin Taicang Lulta Taikang Lulle. Niinpä, aika samanlaiset kadunnimet. Myönnetään, mekin hetken jo luulimme olevamma Taikang Lulla, kun olimmekin vasta Taicang Lulla.

TaiKang Lu olikin aivan ihana alue. Ihania liikkeitä ja ravintoloita pienillä kujilla vaikka kuinka paljon. Ikävä kyllä en päässyt juurikaan ostelemaan, kun S:llä ei ollutkaan käteistä mukana. Sentään yksi suloinen  mekko (170 RMB) lähti F:lle mukaan.
Väsynyt matkailija.

Minä olisin jaksanut vielä jatkaa TaiKang Lulla tallustelua, mutta pikkuväki alkoi väsyä. Niinpä oli lähdettävä kotiin. A:n kanssa menimme kuitenkin vielä jalkahierontaan tähän kotikulmille.


 
 

5 kommenttia:

  1. Onpa teillä ollut taas mielenkiintoinen päivä . Kyllä nuo temppelit on hienoja, ikävä vaan että kerjäläisiä on siinä ympärillä pilaamassa tunnelmaa.

    VastaaPoista
  2. Onnea ikinuorelle vielä tätäkin kautta! T.Erkkilät

    VastaaPoista
  3. Sisi, eniten ehkä tuossa kerjäläisongelmassa inhottaa se, että sinne on selvästi laitettu kaikki vammautuneet ja vammaiset, jotka näyttävät mahdollisimman kurjilta, kerjäämään. Kamalaa näiden ihmisten takia, jotka eivät välttämättä itse edes ymmärrä tilaansa.
    Paketissa oli voide.
    Erkkilät, kiitos :)

    VastaaPoista
  4. Sepä se, ihmisten ymmärtämättömyyttä ja vammaisuutta käytetään täkynä :(

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.