lauantai 20. lokakuuta 2012

Jade-Buddhan temppeli

Vierailimme tänään Jade-Buddhan temppelissä.

Jade Buddha Temple, Yo Fo Si
中国上海安远路170号
AnYuan Lu  170
 

Temppeli on alunperin rakennettu 1882 kahden Burmasta tuodun taidokkaasti veistetyn jadebuddhan säilytyspaikaksi. Temppeli tuhoutui osin vallankumouksen aikana, mutta jadeveistokset säilyivät. Temppeli rakennnettiin uudestaan 1928.


Tämän nauravan Buddhan näkeminen tietää kuulemma hyvää onnea. Kun lapset kuulivat tämän, he suorastaan kiirehtivät katsomaan patsasta.


Nauravan Buddhan kanssa samassa tilassa työskenteli taiteilija. Hän teki taidokkaita mustavalkoisia maalauksia käyttämällä kämmentään siveltimen asemasta. Näinkin karkeasta välineestä huolimatta maalaukset olivat hyvin yksityiskohtaisia.


Olimme paikalla juuri sopivana hetkenä, kun temppelin munkeilla oli iltapäiväoppitunnin aika. He lauloivat buddhalaisia lauluja. Saimme seurata tapahtumaa.


Burmasta tuodut buddha-patsaat on veistetty valkoisesta jadesta. Toinen hahmoista makaa ja toinen istuu.

Heittämällä kolikon tällaiseen puukaiverrukseen niin, että se jää kiinni, saa onnea.


Armon jumalattarella on runsaslukuinen määrä käsiä.


 
Tänään saimme myös viimein tilaamamme nojatuolit. Ja oikein hienot olivat. Voin suositella Macallinessa olevaa Vima-liikettä.


 
nh

3 kommenttia:

  1. Kyllä näette paljon mielenkiintoisia paikkoja.
    Mekin näimme erittäin mielenkiintoisen Selinin ohjelman suomalaisesta Luhdan suunnittelija naisesta. Selin oli siellä Tsusoun vesikaupungissa missä tekin olitte. Aika jännä kun näki sen mistä minun ymmärtääkseni sinunkin kuvasi olivat. ( nimi on varmaankin väärin kirjoitettu, mutta ehkä ymmäärrät mitä tarkoitan)

    VastaaPoista
  2. Olit sitten tilannut Barcelona-tuolien replikat. Olen ihastellut ja haaveillut niitä kotiini design-liikkeissä... Pahus soikoon :-)

    Heidi

    VastaaPoista
  3. Sisi, täällä on paljon mielenkiintoista nähtävää. Oikein harmittaa, kun aika on niin rajallinen.
    Googletin tuon FB:ssa kertomasi ohjelman ja mekin katsoimme sen yleareenasta. Suzhoussa todella oli näkymiä samasta puutarhasta, jossa mekin kävimme. Meillä oli vaan ne miljoonat kiinalaiset kuvissa lisänä...
    Meidän vesikaupunki-kuvat on Xitangista, mutta hyvin samanlaisia ovat olemukseltaan.

    Heidi, juu, täällä voi tilata, mitä vaan ;) Ja edulliseen hintaan. Tuo täysin meidän omien mittojen mukaan tehty kokonahkainen sohva ja kaksi nahkaista nojatuolia maksoi yhteensä 18 000 RMB eli nykykurssilla hiukan yli 2000 €...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.