sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Hotellitarvikemarkkinat

Kävimme eilen illalla keittiöihmisen paratiisissa, nimittäin hotellitarvike-markkinoilla.
 
Shanghai Hotel Equipment Co
中国上海澳门路345号 (靠近江宁路)
AoMen Lu  345 (Near JiangNing Rd.)
 
 
Nämä markkinat ovat oikeastaan valtava varastomyynti. Kerroksia on neljä ja hallit ovat valtavia. Täällä myydään kaikkea mahdollista ravintoloihin ja hotelleihin.
 
 
 
Hinnat ovat valtavan edullisia, jopa vain murto-osa Suomen hinnoista. Täällä voi siis tehdä todellisia löytöjä keittiöön.


 
Hypistelin tätä hedelmävatia, mutta se jäi hyllyyn. Hinta ei tainnut olla kuin pari euroa.
 

Myös näitä upeita katelautasia ihailin. Hintaa niillä oli vajaa 15 euroa kappaleelta. Ne olivat todella painavat. Nämäkään eivät kuitenkaan lähteneet matkaan... ainakaan vielä.



Paljon lähti kuitenkin mukaan! Ostin tällaiset kastikekulhot, kahta eri kokoa parilla eurolla.


Pari tällaista lasista tarjoiluastiaa lähti mukaan huimalla vajaalla neljällä eurolla.


Kahvikuppeja meillä ei vielä ollutkaan. Ostin kuusi paria. Yhden kupin hinta oli alle 50 senttiä.


Näitä pieniä esimerkiksi soijakulhoiksi sopivia astioita otin useamman. Hintaa näillä oli alle 20 senttiä kappaleelta.

Todellinen löytö olivat nämä leivontatarvikkeet, joista Suomessa saa pulittaa pitkän pennin. Näillä sokerimassan saa kukan muotoon alle kymmenesosahinnalla Suomeen verrattuna. Nämä löytäessäni aloin jo olla aivan innoissani.


Ostin myös tällaisia pikkukulhoja n. 15 sentillä.

Neljä aivan tasaista tarjoiluvatia, kahta eri kokoa, lähti myös mukaan. Niihin saa aseteltua vaikkapa alkupaloja tai sushia näyttävästi.

Puikkoja ostin ison pinkan, sillä ikeasta ostetut puiset puikot alkavat rähjääntyä. Nämä olivat erityisen kauniita, mutta lähes ilmaisia.


Aivan ihana myymälä! Miljööhän on toki aika kamala, mutta tavaraa on niin valtavasti niin halvalla, että ihan päässä pyörii. Harmi vaan, että olimme kovin myöhään liikkeellä ja myymälä oli menossa kiinni. Tänne tulemme varmasti uudestaan!

14 kommenttia:

  1. juuri tuollaiset hopeiset katelautaset haluan. Siis pistä mieleen mistä niitä saa, ne lähtee mukaan kun sinne tulemme (miten ihmeessä saamme kaiken mahtumaan laukkuihimme) Heidi

    VastaaPoista
  2. Miten löysitte paikan? Tuonne mäkin haluun sit ku tullaan!! Sit voisit teettää mulle olkkarin verhot ja tuoda ne kun tulette käymään ;) T.Susu

    VastaaPoista
  3. Heidi, joo ne oli kauniit ne hopeiset lautaset. Ja tosipainavat, siksi kai tuolla mittapuulla niin kalliit. Tiedän kyllä paikan ihan helposti, no worries. Ja ihan vaan tiedoksi, yksi ylimääräinen matkalaukku maksaa Finnairilla sisältöineen 50 €, kun tilaa ylimaksun jo etukäteen netistä ;)

    Susu, expat-yhteisön sisällä sana kulkee nopeasti kaikista naista helmipaikoista. Ja myös meidän autonkuljettaja tuntee ne tosi hyvin, kun on palvellut expateja jo vuosia. Saat varmasti kaikkein mieleisimmät verhot, kun teetetään ne, kun tulette. Kankaita on nimittäin miljoonia... Teetän toki valmiiksikin, mutta sitten ei ole valitusoikeutta värivalinnasta ;)

    VastaaPoista
  4. Vautsi:)! Juuri tuollaiseen paikkaan haluan minäkin. Taidan jättää osan ostoksista teille sinne Kiinaan. Saatte tuoda sitten rahdin mukana, kun palaatte Suomeen. Hulluksihan tuollaisessa paikassa varmaankin tulee.

    Äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti, kyllä täällä aika ajoin tuntuu siltä, että tulee hulluksi, kun olisi niin paljon halpaa ostettavaa. Onneksi on aikaa keräillä kaikenlaista...

      Poista
  5. Heippa. Kuuntelen ja katselen kateellisena vierestä, kun äitisi on täällä työpaikalla lähtökuopissa. Voi kun olisin reissussa mukana; ostaisin koko Shanghain varmaan tyhjäksi -vaikka se taitaa olla mahdoton ajatus :)
    On kiva lukea blogiasi. Sinulla on kirjoittamisen taito ja mukaansatempaavia tarinoita. Tuntuu melkein siltä, kun eläisin arjessanne mukana.
    Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maija, kiitos kommentistasi! Täällä tosiaan ostettavaa on välillä ihan liikaa...heh, ainakin Samin mielestä.
      Tervetuloa vaan tänne shoppailemaan. Tuo vierashuone on kovin kovin tyhjillään, joten ei kun lentoa varaamaan :)

      Poista
  6. Voi ei kun halpaa.. se hedelmävati on just sellainen mitä olen katsonut paikallisesta tavaratalosta Tangsista, pitää vielä katsoa mikä tällä on hintana... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tunne nousee usein täällä mieleen "Voi ei, kun halpaa!!" Ja sen jälkeen pitää rauhassa miettiä, mitä oikeasti tarvitsee, ettei sorru hölmöihin ostoksiin vaan sen takia, kun halvalla saa ;) Mutta tuon hedelmäkorin saatan kyllä minäkin tarvita... Minkälainen hintataso Singaporessa on? Lienee aika paljon kalliimpi kuin täällä? Entä asuminen ja palvelut?

      Poista
    2. Kyllähän täällä on kallista, syödä voi edullisesti jos haluaa. Riippuu mihin menee. Hintataso on kuitenkin suomen hintatasoa halvempi, paitsi autot ja asuminen. Paikalliset asuvat kuitenkin edullisemmin.

      Poista
  7. Kyllä siellä on ihania tavaroita. Mamma ja tätisi ja sisaresi sekoavat kun tulevat sinne. Voivat tilata rahtilaivan tavaroitaan varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisi, heh joo, täytyy varmaan toppuutella ostosten tekoa ;)

      Poista
  8. Kiina on kyllä materian luvattu maa. :D
    Ihailen muuten, miten ahkerasti jaksat päivittää blogiasi. Tällä tavalla pääsee hirveän hyvin sisälle elämään siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marietta. Tämä kommunistinen valtio on kyllä kapitalismin luvattu maa ;) Ainakin täällä Shanghaissa.
      Päivittäminen laittaa omat ajatukset järjestykseen. Ja huomaan tuolla kadulla havaintoja tehdessäni ajattelevani, että tästähän olisi kiva kirjoittaa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.